Annonce
Børkop

Fut fut: 180 meter togbane stilles op i hallen

Modeltog i lange baner. Sammensatte baner. Det kan opleves i Børkop i den kommende weekeend. Arkivfoto: Kristian Pahus
I den kommende tid fyldes Englysthallen atter af små tog, der kører rundt i hele hallen. Børkop er blevet vinterferie-centrum for de små modeltog indenfor den gren, der hedder modultog.
Annonce

Børkop: Fut fut. Fra torsdag fyldes Englysthallen af tog. Små tog. Der skal rundt på en strækning, der er ret lang. Når man nu er et lille modeltog.

- Vi bygger omkring 180 meter spor. Og vi bygger ganske enkelt et anlæg, hvor der kommer til at køre masser af tog, og der bliver helt sikkert meget at se på.

Det forklarer Peter Møller, der er formand for N-Modul Vest, der er arrangør af det store stævne.

Man er også velkommen til at komme ind og se de mange tog. Måske endda prøve køre dem, dog kun sammen med en af deltagerne. Der er åbent for publikum i den kommende weekend.

- Vi mødes torsdag og sætter de mange moduler sammen til den store bane. Og fredag kører vi så selv uden at publikum kan kigge på, mens det lørdag og søndag er for et publikum. Her er man velkommen til at komme forbi mellem klokken 10 til 14, siger formanden.

Det har tidligere trukket rigtig mange publikummer til, og det sker måske igen i år.

- Det håber vi, men det er nu ikke sådan, at det er et succeskriterie. For os handler det om at køre med tog, og om der er mange eller få, der kigger på, er ikke det vigtigste. Men når det er sagt, så er det da hyggeligt, at der er så mange interesserede, siger Peter Møller.

Stor plan skabes i små bidder

N modul togtræf handler om, at man skaber en stor bane ved at sammensætte en masse mindre moduler. Hver deltager tager et modul med.

Det betyder, at alt skal planlægges i forvejen på millimeter, så modulerne kan passe sammen. Det er en koordinator, der laver den store trafikplan.

Alt i alt vil der være omkring 180 meter spor, og der vil være i hundredvis af små tog, der futter rundt på banen. Togene er i størrelsesforhold 1:160

Annonce

Bibeholde kontakt med Børkop

N-Modul Vest har gennem mange år holdt til i Børkopområdet. Det er tredje gang, at Børkop er udvalgt som stedet for togstævnet. Før det var det en gang i Gårslev. Peter Møller er selv bosat i Brejning.

- Vores forening hører dog til i Vejle, for vi kunne ikke finde egnede lokaler i Børkopområdet, men vi vil gerne bibeholde den lokale kontakt til Børkop. Og nu har det været Englystskolen, der har lagt lokaler til tre gange, og det virker bare super godt for os, for det er nemt at komme dertil, og vi kan overnatte i nogle klasselokaler og bruge skolens køkken. Det er ganske enkelt bare en kæmpe hjælp, som vi er utrolig glade for, siger Peter Møller.

Annonce

Gæster fra Tjekkiet

Som noget nyt kommer der i år deltagere helt fra Tjekkiet.

- Der har altid været deltagere fra hele landet og fra Sverige, men i år suppleres det af to deltagere fra Tjekkiet. Vi har fået kontakt til dem, fordi jeg har været til stævne dernede, og nu vil en far og en søn gerne deltage her i Danmark. Så jo, det bliver mere og mere internationalt, siger Peter Møller.

Foreningen N-Modul Vest har 45 medlemmer, hvilket er cirka halvdelen af alle medlemmer i danske N-modul foreninger.

Togtræffet har gennem tiderne trukket tusindvis af nysgerrige forbi hallen, i første omgang Gårslev, men nu på Englystskolen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Fredericia

Her er dagens corona-smittetal fra Fredericia: Flere nye smittede end de seneste dage

Annonce