Annonce
Kolding

19 coronasmittede indlagt på Kolding Sygehus: Tallet går langsomt nedad

Der er blevet lidt mindre at se til i teltene ved Kolding Sygehus. Arkivfoto: Søren Gylling

Kolding: Antallet af indlagte patienter med coronavirus følger den tendens, vi i øjeblikket ser på landsplan. Tallet er nemlig stagneret og har de seneste dage været langsomt nedadgående.

Det fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup, der er kommunikationschef på Sygehus Lillebælt. Hun fortæller, at der torsdag formiddag var 19 coronasmittede indlagt på Kolding Sygehus, mens der var indlagt yderligere 18 til videre udredning.

- I løbet af ugen har vi været nede på 16, og man kan sige, at billedet matcher det, vi ser regionalt og på landsplan. Så vores indtryk er, at tallet stille og roligt er for nedadgående, siger kommunikationschefen.

Fornemmelsen er den samme, når det angår teltene, hvor patienter med milde symptomer kan blive podet for, om de er smittet med coronavirus.

- Det ser ud til, at der for nuværende er lidt mindre travlt derude, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Annonce

Corona i tal

Torsdag oplyser Sundhedsstyrelsen, at 237 danskere er døde som følge af coronavirus - onsdag var tallet 218.

Antallet af smittede er 5636, hvilket er en stingning på 249 siden onsdag.

Atanllet af indlagte i hele Danmark er faldet fra 453 onsdag til 433 torsdag.

En opfordring

Mens personalet stadig arbejder hårdt for at få testet alle, der bliver henvist til telt-byen foran sygehuset, oplever de dog, at nogle borgere synes, arbejdet er lidt for spændende. Oftere og oftere opdager personalet nemlig, at private borgere er stoppet op for at fotografere det arbejde, der foregår i teltene.

- Vi ved godt, det er helt særligt, det der foregår lige nu, og at det ser specielt og fascinerende ud, men vi vil gerne bede folk om at vise hensyn over for andre mennesker og lade være med at stå og tage billeder, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

- Teltene står inde på sygehusets grund, og man skal gerne kunne føle sig tryg som patient, når man kommer, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce