Annonce
Kolding

Sygehus har ryddet etage til potentielle corona-patienter: Nu er 20 patienter indlagt til udredning

Vurderingsenheden er bemandet af en læge, en paramediciner og en sygeplejerske. Sygehus Lillebælt arbejder også med en plan om at hente ekstra personale ind, såfremt alle de 25 pladser, der er dedikeret til corona-patienter, bliver optaget. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Kolding: Det går hurtigt med indlæggelserne på den etage på Kolding Sygehus, hvor sygehuset har oprettet 25 sengepladser, der er dedikeret til patienter, som potentielt er smittet med coronavirus.

Mens der søndag var seks indlagte på afdelingen, var tallet nemlig steget til 20 mandag formiddag. Det oplyser Sygehus Lillebælts kommunikationschef, Cathrin Tromborg Bræstrup. Hun understreger, at patienterne ikke er smittet med coronavirus, men har behov for at blive tjekket yderligere.

Dermed er alle sengepladserne tæt på at være optaget, men kommunikationschefen forklarer, at Kolding Sygehus kan lave plads til flere.

- Så kan vi udvide. Vi har lagt planer for, hvordan vi kan udvide løbende i takt med behovet stiger, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Fredag aften meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at alle sygehuse i den kommende tid udelukkende skal varetage akutte og livsnødvendige opgaver, således at sygehusene er klar til at tage kampen op mod coronavirusset. De 25 sengepladser er blevet oprettet på plan syv, hvor hjerne- og nervesygdomme normalt hører til.

Annonce

Travl mandag morgen

I den fremskudte vurderingsenhed, som Kolding Sygehus i form af et stort telt byggede i fredags, mærker man også stigende travlhed. I løbet af søndag blev 37 patienter testet, fortæller Cathrin Tromborg Bræstrup.

- Det er stigende, og vi har kunnet mærke, at der har været run på her til morgen (mandag morgen, red.), siger kommunikationschefen.

Vurderingsenheden testede i løbet af de to første dage 160 patienter. Teltet er bemandet af en læge, en paramediciner og en sygeplejerske. Patienterne kommer hen til vurderingsenheden, efter at de er blevet henvist dertil af enten deres egen læge eller vagtlægen.

- Vi laver en vurdering af symptomerne. Nogle får besked på at tage hjem igen og passe på sig selv, som hvis man havde en almindelig influenza, og så er det kun i de mere alvorlige tilfælde, at vi vælger at teste for coronavirus og eventuelt laver en indlæggelse, har Poul Henning Madsen, ledende overlæge på akutafdelingen, tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce