Annonce
Middelfart

20 er testet positiv for corona på efterskole: Flere er meget overraskede over at være smittede

Billeshave Efterskole er normalt fyldt med aktiviteter for stedets elever, der lige nu alle er sendt hjem. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Værelserne er nu tomme på efterskolen ved Strib, hvor eleverne først vender tilbage søndag, hvis de altså er testet negativ for corona to gange i streg.

Strib: Der er usædvanlig stille på Billeshave Efterskole, hvor omkring 120 elever plejer at få den store, hvide herregård til at summe af liv.

Skolens elever og ansatte er nemlig sendt hjem for at blive testet for corona, hvilket en elev fredag den 13. november blev testet positiv for. Frem til torsdag 19. november er omkring 20 elever testet positiv, fortæller Lars Bendtsen, forstander på Billeshave Efterskole, da avisen taler med ham torsdag formiddag.

Langt størstedelen af eleverne blev allerede hentet af deres forældre om fredagen, mens nogle enkelte ventede til lørdag, da de havde en hest med til efterskolen, der skulle fragtes med hjem.

Annonce

- Forældre og elever har reageret meget professionelt og udvist en stor opbakning. Forældrene fik lynhurtigt hentet deres børn og sørget for at få dem testet og melder løbende tilbage med resultatet af testene. Det kører fuldstændig efter bogen, som sundhedsministeren siger, det skal, understreger Lars Bendtsen.

Overraskede elever

Ved det første smittetilfælde kontaktede skolen med det samme Styrelsen for Patientsikkerhed, der anbefaler, at alle bliver testet negativ for corona to gange før, at de kan vende tilbage til efterskolen, hvilket alle nu er i gang med. De omkring 20 smittede har det alle efter omstændighederne fint, forsikrer Lars Bendtsen.

- Det er faktisk noget af det, vi er mest overraskede over. De fleste af de smittede har faktisk overhovedet ingen symptomer. De er blevet meget overraskede over, at de rent faktisk blev testet positive. De har hverken haft dårlig hals, hostet, nyst, haft feber eller nogen som helst form for ubehag, siger forstanderen.

Annonce

Ingen officiel udmelding

Da avisen første gang talte med Middelfart Kommunes sundhedschef Jeanette Rokbøl torsdag formiddag, havde hun ikke hørt, at Billeshave Efterskole havde haft en elev testet positiv for corona og efterfølgende sendt elever og ansatte hjem.

Et par timer efter havde hun været i kontakt med forstander Lars Bendtsen, der havde opdateret hende om situationen, som Jeanette Rokbøl kalder "superfint håndteret".

- Jeg kan høre, at Lars (Bendtsen, red.) har været fint i forbindelse med Styrelsen for Patientsikkerhed, så han har tacklet det så fint selv. Vi stiller vores hjælp til rådighed, hvis der er brug for den. Men han har fået en stor, fin hjælp af Styrelsen for Patientsikkerhed, så han har tacklet det, som det skal gøres, vurderer sundhedschefen.

Billeshave Efterskole er ofte aktiv på Facebook med opslag om skolens mange aktiviteter, men har ikke fortalt omverdenen om smitteudbruddet. Det kunne man godt have gjort, medgiver Lars Bendtsen.

- Det har vi overhovedet ikke skænket en tanke. Vi ligger helt for os selv herude på bøhlandet og har dårligt nok nogen naboer. Det var noget andet, hvis vi lå inde i midtbyen, så havde vi nok gjort et eller andet, siger forstanderen.

Han forventer, at en stor del af skolens elever kan vende tilbage søndag, og at efterskolen der kan starte op igen.


- Det er faktisk noget af det, vi er mest overraskede over. De fleste af de smittede har faktisk overhovedet ingen symptomer. De er blevet meget overrasket over, at de rent faktisk blev testet positive. De har hverken haft dårlig hals, hostet, nyst, haft feber eller nogen som helst form for ubehag.

Lars Bendtsen, forstander på Billeshave Efterskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce