Annonce
Erhverv

2018 gav Ewii en blodtud: Nu ser det godt ud – og det er sagt på jysk

Administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn (t.h.) kunne på repræsentantskabsmøde torsdag aften fortælle, at Ewii er cirka 40 millioner kroner foran budgettet for 2019. Mødet var et temamøde, hvor der var særlig fokus på selskabets investeringer i fibernettet. Foto: Henrik Kruse
Ewii er foran budgettet, investeringerne i aktierne bidrager positivt og salget af den sidste bid af Ewii Mobility betyder, at der er udsigt til et overskud i Ewii efter oprydningsåret 2018, hvor der var underskud på 204 millioner kroner.
Annonce

Kolding: De seneste par år har repræsentantskabet i Ewii været vant til at blive præsenteret for dårlige nyheder om økonomien, når der var møde. Torsdag var budskabet fra direktøren til de 104 repræsentantskabsmedlemmer, der var mødt op, mere optimistisk, og man holder fast i forventningen om et overskud på cirka fire millioner kroner før skat.

Tilbage i april, da forsyningsvirksomheden præsenterede regnskabet for 2018, landede underskuddet på 204 millioner kroner efter skat. Underskuddet kom efter et oprydningsår, der fulgte i kølvandet på, at den administrerende direktør blev fyret, og formanden gik i efteråret 2017. Dengang beskrev den administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, det som om, at selskabet i 2018 havde fået en blodtud.

- Men nu er det godt og stabilt - og det er sagt på jysk, lød det fra Lars Bonderup Bjørn.

Ewii solgte i 2018 ud af de tabsgivende selskaber, og i denne uge har forsyningsvirksomheden solgt sidste bid af selskabet Ewii Mobility, der stod bag den trehjulede, elektriske scooter Tripl. Samlet tabte koncernen 60 millioner kroner på køretøjet, men med salget kommer der en tocifret gevinst i kassen i 2019.

- Der er et utrolig godt sammenhold i Ewii, og man vil virkelige gerne vise, at vi godt kan.

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i Ewii

Annonce

Foran budgettet

Når der er udsigt til overskud i 2019, skyldes det også, at selskabets store pengetank Ewii Invest, der investerer i blandt andet aktier, har leveret gode resultater foreløbig. Det står i kontrast til 2018, hvor investeringsselskabet tabte millioner, hvilket var en væsentlig grund til underskuddet på 204 millioner kroner. Men den del kører sit eget løb, lyder det fra den administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn. Han er derimod mere optaget af selve driften.

- Vi er cirka 40 millioner kroner foran på driften i forhold til budgettet. Det ændrer dog ikke ved, at vi holder fast i udsigten til et resultat på cirka fire millioner kroner, siger Lars Bonderup Bjørn.

- Samtidig går det også godt med investeringerne i aktierne. Men vi holder fast i forventningerne, fordi der altid er stor usikkerhed, når vi kigger på aktieinvesteringer, siger Lars Bonderup Bjørn, der vurderer, at der er kommet ro på i Ewii efter flere turbulente år.

Annonce

Stort sammenhold

- Der er et utrolig godt sammenhold i Ewii, og man vil virkelige gerne vise, at vi godt kan, siger Lars Bonderup Bjørn, der satte sig i direktørstolen i starten af 2018.

- Det, som har fyldt i år, er, at vi har centraliseret nogle af de strategiske beslutninger til direktørgruppen. Der er brugt mange penge decentralt, hvor der ikke var så meget styring. Og så har vi strammet op på investeringsdelen. Vi har lavet en komite, der kigger på investeringer. Det har reduceret mængden af investeringer betragteligt, siger Lars Bonderup Bjørn.

104 repræsentantskabsmedlemmer i Ewi var mødt op torsdag aften til et temamøde om fibernet, hvor de også blev orienteret om halvårsregnskabet. Ewii fastholder forventningen om et overskud på cirka fire millioner kroner. Foto: Henrik Kruse
Ewii er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 450 medarbejdere. Foto: Ewii
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Fredericia

Slut med fest og farver efter midnat?: To lokale barejere ser flest fordele ved tidligere lukketid

Fredericia For abonnenter

Plejechef har ikke oplevet lignende forsvinden: Begrænsede muligheder for at forhindre bortgående demente

Annonce