Annonce
Vejle

2020 på det hvide lærred: Lido-direktøren glæder sig

2020 er skudt i gang med et brag af en film, nemlig krigsdramaet "1917", der skildrer en specifik dag under første verdenskrig. Foto: Nordisk Film
Der er lagt op til endnu et godt filmår i den lokale biograf. Og 2019 var slet ikke så ringe, lyder det fra biografdirektør Henrik Daugaaard.

Vejle: 2019 sluttede af med en filmsucces: "Frost 2". Og dønningerne fra filmen kan mærkes helt ind i 2020, som ifølge Lido Biografernes direktør, Henrik Daugaard, ser ganske spændende ud.

Om året kan leve op til 2019 - og måske endda rekordåret 2015, ved ingen. Men det gør ingen skade at kigge i krystalkuglen.

- Jeg er ret sikker på, at 2020 bliver et godt år for alle, der elsker at gå i biografen, lyder det fra Henrik Daugaard.

Et hurtigt tilbageblik viser, at "Ternet Ninja" var Lido Biografernes mest sete film i 2019. "Ser du månen Daniel" var den næstmest sete film, efterfulgt af "Jagtsæsonen".

- Inden premieren på "Frost 2" havde vi haft 10.000 flere inde end i 2018, så 2019 bliver altså lidt bedre end sidste år, som i øvrigt var tilfredsstillende, siger Henrik Daugaard.

Biografåret 2018 var en anelse bedre end 2017. Ialt havde biografen cirka 250.000 inde i 2018, omkring 30.000 under rekordåret i 2015.

Et tilbageblik viser, at Ternet Ninja var Lido Biografernes mest sete film i 2019. Ifølge biografdirektør Henrik Daugaard er der masser af spændende film at glæde sig til i 2020. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Annonce

Januar skyder festen i gang

2020 er skudt i gang med et brag af en film, nemlig krigsdramaet "1917", der skildrer en specifik dag under første verdenskrig. Den har netop haft premiere. Den engelske filminstruktør Sam Mendes, der også stod bag "American Beauty" og "Skyfall", har instrueret "1917".

- Det er virkelig en god film. Man følge to unge, britiske soldater - og kameraet forlader dem ikke. Det er et fantastisk drama, som jeg har glædet mig meget til. Og den bliver i øvrigt efterfulgt af et andet historisk drama, nemlig den danske film "De forbandede år" - med en perlerække af skuespillere, fortæller Henrik Daugaard.

På rollelisten finder vi blandt andre Tommy Kenter, Bodil Jørgensen, Jesper Christensen, Jesper Lohman og Pernille Højmark. Premiere 9. januar.

Årets første måned byder også på et gensyn med de to populære skuespillere Will Smith og Martin Lawrence. De er tilbage i "Bad Boys for Life" 16. januar.

Annonce

007 og Top Gun

- Januar skyder virkelig året i gang. Jeg må ikke glemme at nævne "Klovn - The Final", som får premiere den 30. januar, siger biografdirektøren.

"Klovn - The Final" lukker og slukker for Casper Christensens og Franks Hvams filmtrilogi, der alene med de to første film solgte over 1,3 millioner biografbilletter.

Det forventes også at "Mulan", som får premiere den 26. marts, bliver en af årets store filmoplevelser - hvis ellers folk vil tage den til sig. Historien om den kinesiske kvinde, der forklæder sig som mand, er i hvert fald kendt fra tegnefilmen af samme navn fra 1998.

Og når Henrik Daugaard ser dybere i krystalkuglen, er det svært ikke at blive begejstret for april, hvor den nye James Bond-film får premiere. Igen er det Daniel Craig, der spiller 007. I "No Time To Die" har Bond forladt aktiv tjeneste og nyder det stille liv på Jamaica. Men freden slutter brat...

- Og jeg glæder mig faktisk også til at se "Top Gun 2: Maverick", der har premiere den 16. juli. Tom Cruise er jo stadig fantastisk og holder sig utrolig godt, konstaterer Henrik Daugaard, der er overbevist om, at 2020 også byder på en række overraskelser.

De nævnte film her i artiklen er naturligvis toppen af isbjerget. Filmåret 2020 byder også på titler som "Sonic the Hedgehog", "Bombshell – Opgørets time", "The Invisible Man", "Kød & Blod", "Little Women", "X-Men: The New Mutant", "Wonder Woman" - og ikke mindst "The King's Man".

Daniel Craig er klar til at tage endnu en tørn som 007-agenten James Bond. No Time To Die, hedder den nye film, som får premiere 2. april. Arkivfoto
Der er med garanti en masse pinligheder i Klovn - The Final, der får premiere den 30. januar. Foto: Nordisk Film
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce