Islam-kritiker politianmeldt af 285 modstandere forud for demonstration

Formand for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, er især blevet kendt for at stille sig op i udsatte boligområder og ytre sig kritisk om indvandrere og islam. Nu vil en gruppe moddemonstranter have domstolene til at afgøre, om hans ytringer er lovlige. Arkivfoto: Jacob Schultz

Islam-kritiker politianmeldt af 285 modstandere forud for demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat og partileder Rasmus Paludan er blevet meldt til politiet, allerede inden han på søndag demonstrerer i Korskærparken.

Fredericia: Partilederen for partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, er blevet meldt til politiet. Det sker inden en demonstration, som han og partiet har planlagt i Korskærparken i Fredericia på søndag.

Bag anmeldelsen står 285 personer fra gruppen "Stop diskrimination i Danmark". De ønsker at få afklaret, om Rasmus Paludan med sine indvandrekristiske ytringer overtræder straffelovens paragraf 266 b, der også er kendt som racismeparagraffen.

- Vi mener, det er mærkeligt, at han kan komme med de hadefulde ytringer, han gør. Derfor tænkte jeg, at vi da skulle prøve og se, om vi kan anmelde ham og dermed prøve racismeparagraffen, siger Lisbeth Pedersen, som med opbakning fra 284 andre har taget initiativ til at sende en anmeldelse til Sydøstjyllands Politi.

- Vi er af den opfattelse, at han meget bevidst forsøger at opildne til vold og had ved at stille sig op og provokere i de såkaldte ghettoområder., siger Lisbeth Pedersen.

Racismeparagraffen
§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Vil forhindre uroligheder

Lisbeth Pedersen vil også være til stede i Korskærparken på søndag. Her vil hun sammen med flere af de øvrige underskrivere af anmeldelsen forhindre, at der opstår ballade, som det var tilfældet, da Rasmus Paludan og Stram Kurs i sidste weekend stillede sig op i Haderslev.

Her sigtede politiet fire personer for forskellige forhold, efter de blev provokerede af partilederens udtalelser.

- På de videoer, han lægger op, kan man se, at mange unge og sådan set også ældre kvinder er rasende, og det er egentlig også det, han vil have. De vil gerne have, at der bliver smidt alt muligt på ham. Jo mere vi skændes med ham, jo værre kommer det til at se ud i hans videoer, siger Lisbeth Pedersen, som i stedet vil opfordre beboerne i Korskærparken til at gå videre eller hjem i stedet for at blive provokerede.

Sydøstjyllands Politi bekræfter at have modtaget en politianmeldelse vedrørende Rasmus Paludan.

- Anmeldelsen vil nu som alle andre anmeldelser blive visiteret med henblik på at vurdere den videre behandling af den. Da der er tale om en potentiel straffesag, kan politiet ikke bidrage med yderligere oplysninger til offentligheden på nuværende tidspunkt, lyder det i en mail fra Ulla Kaspersen, kommunikationschef, Sydøstjyllands Politi.

Islam-kritiker politianmeldt af 285 modstandere forud for demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce