Annonce
Erhverv

21-årig fik to investorer med efter en tur i Løvens Hule: - Roalds udstråling og indstilling er fantastisk inspirerende

Roald Dibbern fik to investorer med, da han deltog i Løvens Hule. Jesper Buch og Christian Arendt skal nu hjælpe med at skubbe hobbyvirksomheden, der sælger træøreringe, til at blive en rigtig virksomhed, lyder det fra Roald Dibbern. Foto: Søren Gylling
Dibb Design startede som en hobbyvirksomhed. Men nu skal der turbo på, efter Roald Dibbern har deltaget i DR-programmet Løvens Hule, der blev sendt torsdag aften. Iværksætteren drømmer om at sælge træsmykkerne i udlandet.

Kolding: Han havde øvet salgstalen med to mentorer, der gik hårdt til ham. For han har det bedst, hvis han er forberedt, og så er han med egne ord perfektionistisk anlagt. Og på vej til optagelsen i august måtte kæresten også lægge øre til talen et par gange.

Resultatet blev, at to løver gik med, og nu håber Roald Dibbern, at de nye medejere kan tage virksomheden, der sælger træøreringe, til et nyt niveau.

- Jeg tror, at de kan rykke virksomheden frem til noget meget større. De skal hjælpe mig med at rykke min hobbyvirksomhed, som jeg har ved siden af studiet, til en rigtig virksomhed. Det her er et godt tidspunkt at få nogle investorer med, der kan guide mig videre, siger Roald Dibbern, der læser HA på Syddansk Universitet i Kolding på linjen, der hedder innovation og entreprenørskab.

Annonce
- Det er meget motiverende at få investorerne med. Og den tid, som deres netværk kommer med, den kan du ikke gøre op i penge, siger Roald Dibbern, der drømmer om, at smykkerne på et tidspunkt kan sælges i udlandet. Foto: Søren Gylling

Det første smykke skabte han til sin kæreste, da han gik på det tekniske gymnasium i Kolding. Hun skulle have en unik julegave, og han skar smykket på skolen. I efteråret har iværksætteren investeret i en laserskærer, opbygget et varelager og hjemmesiden er opdateret. Og skal han selv forklare, hvorfor løverne hoppede med, så lyder svaret:

- Jeg tror, at jeg fik en investering med, fordi de kunne se en eller andet gnist og en ung iværksætter, der er meget ihærdig. Jeg går op i det. Og så var beskeden også, at det var en personlig investering. Det var også for at fremme unge og iværksætteri. Det er et ret tungt pres, de har lagt på mig. Men det har været fedt indtil videre, siger Roald Dibbern.

Inspiration for andre

De to løver – Jesper Buch og Christian Arnstedt - valgte hver at investere 25.000 kroner, og ejer nu tilsammen 25 procent af virksomheden. Det betyder, at virksomheden er værdiansat til 200.000 kroner. Men det var ikke så meget tallene, der fik løverne til at investere i Dibb Design. Det var mere sæsonens yngste iværksætters personlighed.

- At investere i Dibb Design var en personlig investering, og for at støtte unge mennesker der brænder for iværksætteri, lyder det fra Jesper Buch, og samme melding kommer fra medinvestor Christian Arnstedt:

- En af de vigtigste ting ved Løvens Hule er, at programmet kan inspirere folk til at tro på, at det kan lykkedes. Roalds udstråling og indstilling er fantastisk inspirerende, og jeg håber, han kan give mange andre modet til at tage ud på den samme rejse, udtaler Christian Arnstedt.

Annonce

Stort netværk

Der er sket en del, siden Roald Dibbern var til optagelse hos Løvens Hule i August 2020. Førhen måtte han leje sig ind på en laserskærer. Nu har han investeret i en laserskærer til virksomheden, så han kan producere øreringe dagen lang.

- Det betyder utroligt meget at have Jesper og Christian med på rejsen. De kan hjælpe mig på flere områder indenfor markedsføring, salg og eksponering, siger Roald Dibbern, der står bag smykkefirmaet Dibb Design. Foto: Søren Gylling

Herudover har virksomheden indgået en samarbejdsaftale med smykkekoncernen Vibholm Guld og Sølv, som nu vil sælge træøreringene i deres 20 butikker rundt i landet, og samtidig har iværksætteren fået adgang til et stort netværk og viden gennem de to nye medejere.

- Det er meget motiverende at få investorerne med. Og den tid, som deres netværk kommer med, den kan du ikke gøre op i penge, siger Roald Dibbern, der drømmer stort.

- Jeg drømmer om, at det bliver normalt at gå med smykker i træ, og at vi udvider sortimentet. Og så drømmer jeg om, at vi kan komme ud over landets grænser. Men hver ting til sin tid. Jeg håber, at jeg kan prøve virksomheden af i Tyskland eller Sverige, siger Roald Dibbern.

Roald Dibbern forventer at kunne lægge endnu mere tid og energi i virksomheden efter sin bacheloreksamen i 2022.

Dibb Design

Dibb Design producerer øreringe laserskåret i træ. Virksomheden blev stiftet i februar 2020 af Roald Dibbern. Ideen til Dibb Design opstod, da Roald Dibbern ville give en personlig julegave til sin kæreste i 2018. Flere spurgte efterfølgende, hvor man kunne købe dem. Efter dette designede Roald en kollektion og oprettede selv en webshop.

Dibb Design ligger i Sdr. Bjert udenfor Kolding. Her foregår alle processer fra design til produktion.

Dibb Design planter for hvert solgte par øreringe et træ igennem virksomheden ”One Tree Planted”, da virksomheden lægger vægt på bæredygtighed og et positivt miljømæssigt aftryk.

Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia er ude af pokalturneringen: Derfor er der ingen grund til at glæde sig over det denne gang

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Udspil fra regeringen: Fredericia Sundhedshus skal rumme nærhospital

FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan røg FC Fredericia ud af pokalturneringen

Fredericia

Thansen vil være mere familievenlig: Nye butikslokaler plads til flere varer og bedre kundeoplevelse

FC Fredericia

Basses basse var ikke nok for FC Fredericia: Klubben røg ud i pokalmørket efter sen scoring af Hvidovre

FC Fredericia

Hvis FC Fredericia vinder tirsdag aften, skal klubben prøve noget, den aldrig har prøvet før

Erhverv For abonnenter

Jan løftede pegefingeren over for italienske bosser på olieterminal i Fredericia: Nu har han fået ret og sikret millioner til 3F

Erhverv

Få overblikket: Her er flest kommunalpolitikere ansat

Fredericia

- Lige nu ligger vi vandret for at gøre butikken klar: Lingeributik indretter herrehjørne i nye lokaler

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Fredericia

Hvilke kandidater kan knockoute fodgængere? Dagbladet tjekkede valgplakater

Fredericia For abonnenter

1800 studerende og 300 ansatte skal have deres hverdag i et campus i Kanalbyen - men hvad med trafikken?

Erhverv

Bank slår to filialer sammen og flytter til Snoghøj: - Folk efterspørger parkering og nem adgang

Annonce