Annonce
112

21-årig stak af fra politiet og nu fængslet – havde knap 100 gram kokain på sig

Det endte med at blive en dyr beslutning, at en 21-årig mand fra Fredericia i maj valgte at ryge sin joint udenfor. Genrefoto: Colourbox
En fredericiansk ung mand skal bag tremmer for at have været i besiddelse af kokain. Politiet kom på sporet af narkoen, da en patrulje kom forbi, idet manden stod og røg en joint. Udover en dom fik manden stor bøde.

Fredericia/Kolding: Det endte med at blive en meget dyr joint, en 21-årig mand fra Fredericia besluttede sig for at ryge udenfor den 23. maj. Det har nemlig endt med at koste ham en dom på ti måneder, en bøde på 10.500 kroner og en frakendelse af kørekortet. Sidstnævnte stammer fra en køretur i marts, hvor han kørte bil, selvom han havde hash i blodet.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den dag i maj, hvor manden røg en joint et ukendt sted i Fredericia, kom en patrulje i det samme forbi. De kunne lugte hashen, og de stoppede derfor manden. I første omgang blev manden, hvor han var, men han valgte efterfølgende at stikke af fra ordensmagten. De fik ham dog indhentet og anholdt. En ransagning af mandens hjem efterfølgende afslørede, at manden havde lidt mere end hashen og et par poser kokain, som politiet fandt i en taske ved parternes første møde.

Annonce

Hash og kokain

I mandens hjem fandt politiet yderligere 95 gram kokain. I alt endte manden med at blive dømt for at have været i besiddelse af 98,92 gram kokain – hovedsageligt med henblik på videresalg.

- Manden forklarede, at han havde anskaffet sig kokainen for at sælge det videre, og at han også selv skulle bruge en lille del af det. Desuden havde han en mindre mængde hash, oplyser mødende anklager i sagen, Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Fredericia Dagblad skrev den 24. maj om mandens grundlovshør, der blev holdt for lukkede døre. Her fremgik det af sigtelsen, at manden blev stoppet på Prangervej.

Den 21-årige modtog dommen og accepterede fortsat varetægtsfængsling efter dommen.

Ifølge DR kostede kokain 400-500 kroner per gram på gadeplan i 2018.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce