Annonce
Kolding

21-årig tiltalt for bedrageri: Solgte elektronik på nettet, men sendte det aldrig

Selvom du bruger MobilePay, kan banken ikke hjælpe dig med at få dine penge tilbage, hvis du bliver snydt under en handel med private. Foto: Nils Svalebøg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
En 21-årig mand skal onsdag i retten, hvor han er tiltalt for seks tilfælde af bedrageri. Den 21-årige står til at skulle betale erstatning for de ting, han angiveligt har solgt uden at levere dem.

Lunderskov: Mange af os skænker det ikke en tanke, at man kan risikere at blive snydt, når man handler med andre private på nettet. Vi taster gladeligt beløbet ind og laver en bankoverførsel eller en betaling via MobilePay.

Det er dog ikke alle, der handler på internettet, som man kan stole på, og det har seks mennesker måttet sande. En 21-årig mand fra Lunderskov skal således for Retten i Kolding, hvor han er tiltalt for seks tilfælde af bedrageri på nettet.

Den 21-årige mand har i seks tilfælde lokket folk til at købe elektronik og ure, uden han nogensinde havde tænkt sig at levere den vare, han havde solgt. Sådan lyder anklagen mod den 21-årige, der skal for retten onsdag, hvor han skal give sin version af sagerne.

Alle handlerne er foregået på internettet primært på salgssiderne dba.dk og guloggratis.dk, mens en enkelt er foregået på Facebook.

Det er primært iPhones, som den 21-årige angiveligt har solgt. Det generelle billede er, at telefonerne er blevet solgt til et godt stykke under normalprisen. Prisen på telefonerne spænder ifølge anklageskriftet fra 1750 kroner til 2600 kroner per styk. Køberne modtog dog aldrig nogen telefon for de indbetalte penge, lyder anklagen.

Manden er også tiltalt for at have snydt med en MacBook-computer, som han solgte til 4450 kroner. Ifølge anklageskriftet fik han 4000 kroner for et ur, som han heller ikke sendte til køberen.

Annonce

Anklageskriftet

  • Forhold 1: Solgte den 28. februar 2017 en iPhone på dba.dk til 2000 kroner.
  • Forhold 2: Solgte den 1. marts 2017 en iPhone på "en ukendt hjemmeside" til 1750 kroner.
  • Forhold 3: Solgte den 14. marts 2017 en iPhone på guloggratis.dk til 2000 kroner.
  • Forhold 4: Solgte den 4. april 2017 en iPhone på guloggratis.dk til 2600 kroner.
  • Forhold 5: Solgte den 8. april 2017 et ur på Facebook til 4000 kroner.
  • Forhold 6: Solgte 30. september 2017 en MacBook på dba.dk til 4450 kroner.

Erstatning: 19.900 kr.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler på sin hjemmeside, at man altid tjekker, hvem sælgeren er, inden man indgår en handel. Det kan man blandt andet gøre ved at tjekke, om sælgeren er blevet vurderet af andre købere.

Samtidig minder rådet om, at uanset hvordan du betaler, så kan banken ikke hjælpe, hvis en handel med en privatperson går galt.

Hvis man benytter sig af betalings-tjenesten PayPal kan man få hjælp til visse situationer, men man skal være opmærksom på, at PayPal ikke følger dansk lovgivning.

Sagen mod den 21-årige kører som en tilståelsessag, og den 21-årige står til at skulle betale en erstatning på 19.900 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce