Annonce
Kolding

22-årig er varetægtsfængslet: Sigtet for at franarre ældre kvinder deres kreditkort og koder samt for smykketyveri for over en kvart million

 En 22-årig mand fra Østjylland blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Han er sigtet for at have udsat tre ældre kvinder fra Kolding for databedrageri og tricktyveri. Arkivfoto: Søren Gylling
En 22-årig mand fra Østjylland er varetægtsfængslet, efter han torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Kolding. Manden er sigtet for at have snydt tre ældre kvinder til at udlevere kreditkort og koder samt have hævet adskillige tusinde kroner på. Derudover er han sigtet for smykketyveri for en kvart million.

Kolding: Det var en rolig, ung mand, der torsdag ved middagstid tog plads i vidneskranken hos retten i Kolding.

Mandens spinkle krop var iført mørk dunjakke, et mørkt joggingsæt og hvide og turkise kondisko af mærket Nike, og med et snuptag hang han roligt sin dunjakke over stoleryggen i vidneskranken, inden han satte sig i stolen og ventede på dommeren til grundlovsforhøret.

Her kom det frem, at den 22-årige mand, som kommer fra Østjylland, er sigtet for otte forhold, der drejer sig om at have haft snydt og bedraget tre ældre kvinder fra Kolding.

Annonce

Udgav sig for at være fra banken

Den 11. oktober skal han have kontaktet kvinderne, der er i alderen 86, 88 og 95 år, som han fik til at udlevere deres kreditkort og tilhørende koder.

Kort og koder kom ifølge anklageskriftet i hus, fordi den 22-årige dukkede op på de ældre kvinders adresser og udgav sig for at være konsulent fra banken.

Ifølge Sydøstjyllands Politi skulle manden have fortalt kvinderne, at deres kreditkort var ved at blive misbrugt, og at banken derfor havde sendt en medarbejder ud for at hente kreditkort. Samtidig skulle samtidig være bedt om at give koden til kortet, lyder det.

Hos en af kvinderne er den 22-årige dog sigtet for at have fået mere end kreditkortet med. Her skal han nemlig også have stjålet smykker for mere end en kvart million kroner, forlød det.

Ifølge sigtelsen skal den unge mand efterfølgende have kørt rundt til hæveautomater i Kolding - blandt andet hos Danske Bank og Sydbank - og have hævet mindst 32.000 kroner fra de tre kreditkort.

Derudover er han sigtet for at have købt cigaretter for over 2300 kroner ved Liva Stormarked i Kolding, som han betalte for med en af kvindernes kreditkort.

Annonce

Nægtede at have spillet bankkonsulent

Kort efter oplæsningen af sigtelserne anmodede anklageren om dørlukning i sagen med henvisning til efterforskningen, da man formoder, at der er flere gerningsmænd i sagen, som endnu er på fri fod.

JydskeVestkysten protesterede over dørlukningen, men alligevel valgte retten at lukke dørene for offentligheden. Derfor kender JydskeVestkysten ikke mandens forklaring i sagen.

Avisen nåede dog at høre, at den 22-årige mand via sin forsvarer erkendte fem af de otte forhold.

Han nægtede sig skyldig i tre forhold. De handler alle om, at han skulle have narret de tre kvinder ved at have udgivet sig for at være konsulent fra banken. Ét af forholdene rummer også sigtelsen om smykketyveriet - det nægter han sig dermed også skyldig i.

Manden blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger frem til 11. november.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

Debat

Hvorfor skaber SF unødig havneforvirring?

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce