Annonce
Erhverv

24-årig bliver chef i egen restaurant: Beæret over at få chancen

Areewan Erlandsen overtager Restaurant Ros per 1. juni, hvor navnet også ændres til Restaurant Ene. Foto: Klaus Madsen
Areewan Erlandsen har i flere år vidst, hun ville åbne sin egen restaurant. Chancen kom dog hurtigere end ventet, da hendes chefer på Restaurant Ros fik travlt med et andet projekt.

Fredericia: For bare et halvt år siden blev Areewan Erlandsen ansat i Restaurant Ros.

Nu er hun klar til en ny rolle, for 1. juni bliver hun restaurantens ejer. Samtidig ændres navnet til Restaurant Ene.

Med overtagelsen får de nuværende ejere, Marcel Rodriguez og Steffen Snitgaard, mulighed for at fokusere fuldt ud på Hostrups Hotel i Tønder, hvor de har overtaget forpagtningen.

- Marcel og Steffen sælger ikke stedet, fordi restauranten ikke har deres interesse længere. De gør det, fordi de kaster sig ud i et kæmpe projekt med forpagtningen af hotellet. De mente, at hvis jeg overtog, ville deres hårde arbejde med at bygge restauranten op ikke gå til spilde. Det er jeg meget beæret over, siger 24-årige Areewan Erlandsen.

Når Areewan Erlandsen overtager restauranten, skifter navnet fra Restaurant Ros til Restaurant Ene. Navnet giver den nye restaurantejer en god følelse, og samtidig hænger det godt sammen med, at hun for første gang står alene i spidsen for en restaurant. Foto: Klaus Madsen

Tre år før tid

Hun er 24 år og uddannet markedsføringsøkonom. Men siden hun var 18 år, har hun arbejdet i restaurationsbranchen - blandt andet flere steder i Fredericia de seneste tre år.

- Jeg har haft ambitionen om at åbne mit eget sted i flere år. Men målet var at åbne det i 2023, så det kom noget tidligere end forventet, siger Areewan Erlandsen, der har erfaring fra både køkkenet og som tjener.

Hun har tidligere boet i Fredericia, men er her i foråret flyttet til Vejle. Privat danner hun par med Euan Donaldson, som også har sit arbejdsliv i fæstningsbyen. Han er bestyrer i Vin med Kant i Vendersgade.

Annonce

Stor interesse for konceptet

Selvom Areewan Erlandsen først havde satset på at blive selvstændig om et par år, var hun alligevel klar til at gribe chancen nu. Hun overtager en forholdsvist ny restaurant, for det er kun et år siden, Restaurant Ros slog dørene op i Fredericia.

- Det er gået godt for Restaurant Ros her i Fredericia, og jeg kan se, der er en kæmpe interesse for det. Det ville være synd, hvis ikke det skulle fortsætte, siger den kommende restaurantejer, der vil føre restauranten videre i samme stil.

- Jeg går ikke på kompromis med råvarerne. Jeg kan godt lide jordnær og genkendelig mad, hvor kvaliteten er i top, siger Areewan Erlandsen, som også fortsat vil sørge for, at årstidens råvarer præger menuen.

Planen er at fortsætte med tre- og fem-retters menuer, og desuden har den nye ejer planer om at indføre en ekstra åbningsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce