Annonce
Trekantområdet

24-årig står til et års fængsel for hæleri i millionklassen: - Vi brugte pengene på byture og fodboldture

Den 24-årige forklarede i retten, at en stor del af pengene gik til byture og fodboldture i både ind- og udland. Pengene var den primære indtægtskilde, så de gik også til mad og regninger. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen/Ritzau Scanpix
Det kan koste en 24-årig koldingenser op til et år og tre måneders fængsel, at han har begået groft hæleri og modtaget næsten 1,2 millioner kroner, som stammede fra databedrageri.
Annonce

Kolding: Kort før klokken 09.00, hvor retssagen skulle begynde, blev der kørt et bakkebord med ni store og tykke ringbind ind til dommeren. Ringbindene indeholdt alle de bilag, som var samlet ind i sagen mod en 24-årig mand fra Kolding, der var tiltalt for groft hæleri.

Omfanget af sagen var stort. I alt 114 forhold var den 24-årige tiltalt for. I langt størstedelen af de forhold var den 24-årige tiltalt for at have modtaget næsten 1,2 millioner kroner, som alle stammede fra databedrageri begået af Martin Bryhl fra Fredericia. Martin Bryhl blev tidligere i år idømt tre års fængsel for databedrageri, efter han havde snydt adskillige danskere for op mod fem millioner kroner.

Den 24-årige erkendte onsdag, at han havde begået hæleri i millionklassen, og at han vidste, hvor pengene stammede fra, da pengene tikkede ind på hans konto.

- Jeg kendte til, at de kom fra ulovlig vis. Jeg havde fuld kendskab til, hvordan de blev anskaffet, sagde den 24-årige, der i en kort periode boede sammen med Martin Bryhl og hans kæreste, som også blevet dømt for hæleri.

Annonce

Byture og fodboldture

Den 24-årige forklarede, at Martin Bryhl stod for at lokke penge ud af folk. Det gjorde han ved at kontakte tilfældige mennesker, udgive sig for at være fra et låneinstitut og franarre dem deres NemID-oplysninger, så han kunne oprette lån i deres navn. Pengene fik han udbetalt enten til sin egen eller andres konti.

Den 24-årige stod for at hæve pengene. Han forklarede onsdag, at det skete ved, at han lavede straksoverførsler til tilfældige på gaden, som derefter hævede pengene til ham fra deres konti.

- Det fik de et beskedent beløb for at gøre, sagde den 24-årige.

Pengene blev delt ligeligt mellem Martin Bryhl, hans kæreste og den 24-årige.

- De gik for det meste til byture og fodboldture. Vi betalte også forskellige regninger med pengene, forklarede han, der fortalte, at han havde haft flere konti hos forskellige banker, fordi bankerne løbende havde lukket hans konti på grund af mistænkelige overførsler.

Annonce

Prøvede igen

Hæleriet fandt sted fra marts 2017 til oktober 2018. Den 24-årige, Martin Bryhl og hans kæreste blev anholdt den 2. april sidste år og sad i over to måneder varetægtsfængslet. I starten af marts i år begik den 24-årige selv databedrageri fire gange, hvor han benyttede sig af samme trick som Martin Bryhl.


Jeg kendte til, at de kom fra ulovlig vis. Jeg havde fuld kendskab til, hvordan de blev anskaffet

24-årig, der er tiltalt for groft hæleri


- Jeg gjorde det af savn på nemme penge. Der var ikke andre involveret, sagde koldingenseren, der havde fået lov til at overføre penge til en vens konto, uden vennen dog vidste noget om, hvor pengene stammede fra.

- Vi havde en aftale om, at jeg kunne overføre til ham, og så kunne han hæve til mig. Han fik lov at beholde en del af beløbet selv, sagde den 24-årige.

Sagen blev onsdag optaget til dom, og dommen vil falde den 9. september. Specialanklager Bolette Lund Kristensen nedlagde påstand om, at den 24-årige skulle fængsles i et år og tre måneder, mens den 24-åriges forsvarer argumenterede for, at straffen højst skulle være på et års fængsel. Forsvareren lagde blandt andet vægt på, at den 24-årige er indstillet på at få styr på sit liv og er startet på en uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia tog tre vigtige point og sprang op på andenpladsen

Fredericia

Coronasmitte steget med fem

Fredericia For abonnenter

Per og Dennis har ventet i årevis på lokalplaner - politiker vil have fokus på sagsbehandlingstiderne

Annonce