Annonce
Vejle

25 år på hjul: Da cykelrytterne blev overhalet af en ko

Holdet fra Vejle Cykel Motion er klar til at erobre Passo Fedaia. Foto: Novak Stefanovic
Klubben bag Grejsdalsløbet fejrer sit 25-års jubilæum med en bog fyldt med anekdoter, gode råd om nærende cykel-mad og meget mere.
Annonce

Vejle: Et hold cykelryttere, der blev overhalet af en ko med bjælder op ad et bjerg, og et vellykket forsøg på at påvirke en intern konkurrence over fire bjergtoppe ved at lægge sten i favorittens sadeltaske.

Og så var der dagen, da en håndfuld ryttere blev kørt på skadestuen og opdagede, at nogle holdkammerater allerede sad her. Efter et uheld et andet sted i byen.

Jo, der er både sjove og dystre beretninger om cykelsport i en jubilæumsbog, som Vejle Cykel Motion har udsendt for at markere klubbens 25-års jubilæum.

Vejle Cykel Motion er internationalt kendt for Grejsdalsløbet, som stifteren af det krævende motionsløb, Jan Noer, tog med over, da han sammen med en gruppe motionister brød ud af byens licensklub, Vejle Bane- og Landevejsklub, for at skabe en selvstændig klub for cykelmotionister.

Den aktive og strømlinede klub toppede sidste år med 267 medlemmer og har i dag lidt over 200 medlemmer, der erhvervsmæssigt spreder sig meget bredt.

Det er da også aktive klubmedlemmer, der har tegnet klubbens logo, skrevet klubsangene og smedet statuetten til den interne pris ”Årets motionist”.

I bogen fortæller de om cykeludstyr, udtaler sig om trafikregler, om nærende cykelryttermad, om hvorfor cykelryttere kører i stramt lycra, og om at cykling også er for kvinder. En af klubbens tre læger fortæller desuden om cyklings sundhedsmæssige aspekter; der trumfes af en rytter, der har tabt sig 24 kilo på et år, ligesom man har aktive ryttere på over 80 år.

Bogen er da også skrevet og redigeret af en forhenværende og to nuværende ryttere i Vejle Cykel Motion.

Man kan derfor også læse om de mange cykelrejser og om klubliv med klubaftener med relevante foredrag og i det hele taget få indtryk af livet i en dansk cykelklub anno 2019.

En af klubbens tre læger fortæller desuden om cyklings sundhedsmæssige aspekter; der trumfes af en rytter, der har tabt sig 24 kilo på et år, ligesom man har aktive ryttere på over 80 år.

Uddrag af artiklen

Annonce

Kage under punktering

I VCM er der plads til ryttere med vidt forskellige kompetencer og ambitioner, ligesom VCM har løst problemer med manglende medlemsengagement i det frivillige foreningsliv ved at forpligte alle medlemmer til at hjælpe til ved Grejsdalsløbet og brede ledelsen ud ved at oprette mange specialudvalg til aflastning af bestyrelsen.

Det er også klubben, der misundes af mange for sit stærke sociale sammenhold. Det er mere reglen end undtagelsen, at man mødes til kaffe og kage efter hver træningstur.

Læserne hører også om uvorne bilister og om flinke borgere - som da en kvinde en dag kom med kage til cyklisterne under en punktering.

Årsagen til, at en ko med bjælder kunne overhale en flok cykelryttere, var i øvrigt, at den lange, krævende 18 procent opkørsel havde sat rytternes fart væsentligt ned tæt på toppen af bjerget Passo Fedaia i Dolomitterne i 2006.

Jubilæumsbogen hedder "Cykelentusiaster - Vejle Cykel Motion gennem 25 år" og kan lånes på biblioteket og læses på Byhistorisk Arkiv i Vedelsgade 17 i Vejle.

... og sådan ser Passo Fedaia ud på toppen. Foto: Jan Mahler
Vejle Cykel Motion har gennem alle årene sendt mange medlemmer på klubture til bjergrige egne i primært Frankrig og Italien. Her fra cafeen på toppen af Col de Tourmalet, som er Pyrenæernes højeste asfaltbelagte bjergpas – i 2115 meters højde. Col de Tourmalet har været med i Tour de France rigtig mange gange siden 1910. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce