Annonce
Erhverv

25-årige Signe overtager frisørsalon i midtbyen

Carina Rosendahl rejser til USA, men hendes frisør vil være Signe Stæhr, der netop har overtaget hendes salon i Prinsessegade. Foto: Peter Leth-Larsen

Tidligere indehaver Carina Rosendahl begynder på nyt liv i Texas, og Signe Stæhr på en ny tilværelse som selvstændig med egen salon.

Fredericia: Det satte gang i tankerne hos frisør Signe Stæhr, da en bekendt fortalte, at Carina Rosendahl havde besluttet sig for at rykke med sin mand til USA og ville afhænde Hairlounge i Prinsessegade.

Da Signe Stæhr derefter så et opslag om den ledige salon, drøftede hun det med kæresten, og de blev enige om, at de da lige kunne se salonen. Og så gik det stærkt.

Efter at banken har sagt god for projektet er den 25-årige frisør i fuld sving i egen salon, der har fået et retro-look. Hun har købt al inventaret af den tidligere indehaver, som er glad for at overdrage "barnet" til Signe Stæhr.

- Det betyder meget for mig, at vi deler værdier, siger Carina Rosendahl, som først byggede en stor frisørsalon op i Erritsø med åbningsdag, da orkanen rasede 3. december 1999. Siden arbejdede hun i nogle år med indretning og som coach, indtil hun i 2010 åbnede Hairlounge i Vesterbrogade og for otte år siden skiftede adresse til Prinsessegade.

Salonen hedder nemlig ikke lounge for ingenting. Signe Stæhr betoner, at der skal være tid til kunden, som skal have mulighed for at slappe af i frisørstolen. Kunden vælger selv, om der skal småsludres, eller om hun eller han har mest lyst til ro.

Jeg kan godt li' at gøre det på min måde og være mig selv.

Frisør Signe Stæhr
Carina Rosendahl er glad for at kunne overdrage sin forretning til Signe Stæhr, fordi de deler værdier. Blandt andet skal kunden være i centrum og kunne slappe af i frisørstolen. Foto: Peter Leth-Larsen

Gang i butikken

Signe Stæhr blev færdig med den fire år lange uddannelse til frisør i april 2015. Hun blev udlært hos Garn i Fredericia og har bl.a. arbejdet hos salonen Pili, indtil hun for fem måneder besluttede sig for at blive selvstændig som udkørende frisør.

- Jeg kan godt li' at gøre det på min måde og være mig selv, siger hun, der bor med kæresten i Fredericia.

Med egen salon får hun øget synlighed i gadebilledet, og hun kan glæde sig over, at kalenderen allerede er godt fyldt op, og at den faste kundekreds har taget godt imod hende.

Signe Stæhr, 25 år, er i fuld gang med at sætte sit eget præg på sin salon. Blandt andet vil hun indføre et klippekort for mænd, som for en særlig pris kan blive klippet hver fjerde uge. Foto: Peter Leth-Larsen

Videreuddanner sig

Carina Rosendahl, 48 år, har haft mange drømme i sit liv, som hun har ført ud i livet. Blandt andet har hun sideløbende med salonen arbejdet som stil-coach og holdt kurser. Nu forfølger hun og manden hans drøm om at slå sig ned i udlandet nu, hvor deres drenge er voksne og færdige med deres uddannelser. Parret skal bo i Dallas, Texas, hvor han arbejder i vindmølleindustrien. Carina Rosendahl vil blandt andet bruge tiden til at bygge videre på sin coach-uddannelse, og hun lægger ud med to dages kursus i New York.

Hun vil dog komme hjem med jævne mellemrum til de to sønner, svigerdøtre og vennerne. Det næsten nyfødte barnebarn, Louis, skal den stolte farmor selvfølgelig også have en tæt kontakt til.

- Og så skal jeg jo hjem og klippes hos Signe.

De har klippet sammen en halv dag i salonen, og det slog dem, at deres klippe-stil er meget ens, ligesom de også på en pæn måde siger deres ærlige mening, når den bliver efterspurgt.

Det er en glad Carina Rosendahl, der overlader sin salon, som hun har opbygget gennem otte år, til Signe Stæhr. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce