Annonce
Kultur

263 unikke plakater kan sælges: Overskud skal bruges på udvikle udstilling

Foreningen Robert Jacobsens Venner har opbygget en udstilling på Roberthus med 51 indrammede plakater, fire vægskulpturer og to gulvskulpturer af kunstneren. Ønsket er nu at sælge 263 plakater fra arkivet for at skaffe penge til udvikle udstillingen. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Foreningens Robert Jacobsens Venner har fået lov at sælge 263 Robert Jacobsen-plakater for at skaffe penge til foreningens virke.
Annonce

Egtved: 240 usignerede og 23 signerede Robert Jacobsen-plakater befinder sig lige nu gemt væk i kælderen under Roberthus. Dem ønsker foreningen Robert Jacobsens Venner at sælge.

Forvaltningen har fået Bruun Rasmussen Auktioner til at vurdere plakaternes værdi. De signerede plakater er vurderet til 800 kroner stykket, mens de usignerede er vurderet til 100 kroner stykket. Den samlede vurdering lyder derfor på 42.400 kroner for de i alt 263 plakater.

Foreningens ønske om at sælge plakaterne, skulle kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune i sidste uge tage stilling til.

- Det var mest en formalitet. Plakaterne repræsenterer en værdi, så derfor skal ønsket behandles i udvalget, fortæller udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) og fortsætter:

- For selvfølgelig skal plakaterne ud og gøre gavn i stedet for at bare at ligge i et arkiv i en kælder.

Foreningen Robert Jacobsens Venner har indgået en aftale med Vejle Kommune om at udstille plakater og værker at Robert Jacobsen på Roberthus. Foreningen har selv stået for opbygningen af udstillingen og står for den løbende formidling.

Salget fra plakaterne vil foreningen bruge til at udvikle udstillingen og til formidlingen om den danske kunstner.

- Jeg håber, at foreningen får solgt plakaterne og gerne til en rigtig god pris, så der bliver mulighed for at udbygge den fine udstilling, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce