Annonce
forside

27-årig fængslet i fire uger in absentia - politiet fandt amfetamin i kondomer og fryseposer

Kvædevej er en lille villavej i nordbyen. Her blev dne 27-årige ifølge sigtelsen anholdt onsdag aften. Han var ikke selv tilstede ved grundlovsforhøret i sagen tordag, og anklagemyndigheden er tavse om årsagen. Foto: Nana Hanghøj

Grundlovsforhør blev gennemført for lukkede døre, da retten valgte at fængsle 27-årig i fire uger. Den sigtede blev anholdt onsdag på villavej i nordbyen.

Fredericia: En 27-årig mand blev onsdag aften kl. 19.40 anholdt på Kvædevej i Fredericia i sin bil, hvor politiet fandt amfetamin pakket i kondomer og fryseposer klar til salg.

Torsdag eftermiddag blev manden fremstillet in absentia i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Det blev gennemført bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Anklager Rie Brandi Jensen havde anmodet om lukkede døre, hvilket retten fulgte.

De nærmere omstændigheder omkring anholdelsen er derfor uklare.

- Den 27-årige blev fremstillet in absentia i retten, hvad er baggrunden for det?

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Rie Brandi Jensen, ligesom den 27-åriges forsvarer er tavs af hensyn til kendelsen om lukkede døre.

Annonce

Den sigtede blev fængslet i fire uger, og jeg kan ikke udtale mig om, hvorfor det skete in absentia.

Anklager Rie Brandi Jensen

Alvorlig paragraf

Sigtelsen blev inden dørlukningen læst op. Det blev klart, at den 27-årige er sigtet efter den alvorlige paragraf om euforiserende stoffer, der handler om salg eller besiddelse af en større mængde narko med henblik på salg. Straframmen er flere års fængsel.

I den konkrete sag er der tale om en mængde på 40,8 gram amfetamin, der blev fundet i bilens bagagerum.

Salgsprisen for amfetamin på gadeplan er aktuelt 80-100 kr. per gram.

Hvorvidt der knytter er andre forhold, der har indflydelse på varetægtsfængslingen, fremgår ikke, idet dørene som nævnt blev lukket under grundlovsforhøret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce