Annonce
Alarm 112

29-årig fik et års fængsel for røveri med kniv mod taxachauffør: Nu kan straffen blive sat op

Sagen kører onsdag ved Vestre Landsret i Esbjerg. Den 29-årige har anket til formildelse, mens Anklagemyndigheden ønsker straffen skærpet. Arkivfoto: Morten Pedersen
I sommer blev en 29-årig mand dømt for røveri mod en taxachauffør fra Sønderborg, som holdt pause på en parkeringsplads på Chr 4 Vej. Manden fik et års fængsel, en dom han har anket til landsretten. Onsdag skal Vestre Landsret tage stilling til sagen.

Kolding: 29-årige Marco Devarios Bicheno fra Kolding har et fyldigt synderegister bag sig i form af vold, røverier og anden personfarlig kriminalitet, og i august sidste år fik han endnu en plet på straffeattesten, da han blev idømt et års fængsel af Retten i Kolding for røveri mod en taxachauffør.

Nu kan fængselsstraffen blive endnu længere, idet sagen er anket til Vestre Landsrets afdeling i Esbjerg, som på onsdag skal tage stilling til, hvorvidt straffen skal skærpes, formildes eller stadfæstes.

Marco Devarios Bicheno har anket til formildelse, mens Anklagemyndigheden ønsker straffen skærpet.

Annonce

Ifølge dombogen fra sagen mod Bicheno overfaldt den 29-årige en taxachauffør fra Sønderborg den 5. juli 2019 tidligt om morgenen. Overfaldet skete på en parkeringsplads på Chr 4 Vej, hvor taxachaufføren holdt pause, efter han havde kørt en kunde til Kolding.

Overførte penge

Taxachaufføren blev ifølge dombogen tvunget ind i Marco Devarios Bichenos bil, hvor en 28-årig kvinde sad og ventede på førersædet.

I bilen blev taxachaufføren udsat for vold og truet med en pistollignende genstand, lige som han også fik en kniv på halsen. Bicheno ville have penge fra taxachaufføren, og ifølge dombogen blev der overført 1720 kroner til den 28-årige kvindes telefon via MobilePay. Kvinden var desuden inde i taxaen, hvor hun fandt chaufførens pung, der indeholdt 1300 kroner.

Den 28-årige kvinde blev dømt for sin medvirken, da sagen var i byretten tilbage i august. Hun, der også stammer fra Kolding, fik seks måneders betinget fængsel med vilkår om 120 timers samfundstjeneste.

Bicheno er tiltalt efter straffelovens røveri-paragraf, hvor strafferammen er helt op til seks års fængsel.

Staffeloven §288

For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold

1) fratager eller aftvinger nogen en fremmed rørlig ting,

2) bringer en stjålen ting i sikkerhed eller

3) tvinger nogen til en handling eller undladelse, der medfører formuetab for den overfaldne eller nogen, for hvem denne handler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce