Annonce
Alarm 112

29-årig spøgelsesbilist passerede Lillebæltsbroen: Kørte cirka 33 kilometer imod kørselsretningen

Genrefoto: Johan Gadegaard

Nørre Aaby/Kolding: En 29-årig rumænsk spøgelsesbilist blev natten til søndag omkring klokken halv tre stoppet på motorvejen ved Nørre Aaby.

- Han kører fra Jylland til Fyn i det forkerte spor. Det lader til, at han er kørt fra Kolding V, hvilket i så fald er cirka 33 kilometer i modgående spor, siger Lars Thede, vagtchef hos Fyns Politi.

Den første anmeldelse om spøgelsesbilisten indløb allerede i Kolding. Derfor var det en patrulje fra Sydøstjyllands Politi, som stoppede bilen.

Annonce

- Patruljen når at indhente bilen. Patruljen kører selvfølgelig i den rigtige side af vejen og kommer op på siden og får signaleret til føreren, at han skal standse, og det lykkes at få ham til det, siger Lars Thede.

Den 29-årige rumæner virkede umiddelbart beruset.

Vidner kan blive afgørende

Nu vil politiet meget gerne høre fra eventuelle vidner, som  måtte have passeret spøgelsesbilisten, der kørte i en Peugeot, på sin vej fra Kolding til Nørre Aaby.

- Vi kunne godt tænke os at tale med nogen på Fyn, som har mødt køretøjet. Vi har allerede talt med nogen fra Jylland, og vi ved, at han har passeret minimum to køretøjer, siger vagtchefen.

Det er vigtigt at komme i kontakt med eventuelle vidner, fordi det kan få betydning for sagens videre forløb.

- Han vil blive afhørt, og så skal vi tage stilling til et grundlovsforhør. Det skal vi på grund af den nye pakke om vanvidsbilisme, som betyder, at det ikke er hastigheden, men det fareforvoldende moment ved at køre mod kørselsretningen i beruset tilstand, som er afgørende, siger Lars Thede.

Ifølge Sydøstjyllands Politis vagtchef Hans Hoffensetz måtte mindst tre-fire biler reagere på den ene eller den anden måde, da spøgelsesbilisten kom kørende direkte imod dem på motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Fredericia For abonnenter

Udvalgsformand og Shell-ansat siger fra over for Byrgesen: Jeg er ikke inhabil - og dét ved han godt

Annonce