Annonce
Kolding

30 ansatte på plejehjem kan ikke gå på job på grund af corona

Hverken blandt medarbejderne på plejehjemmene eller i hjemmeplejen er der konstateret corona-smitte.Arkivfoto: Martin Ravn.
30 medarbejdere på Kolding Kommunes plejehjem skal blive hjemme fra arbejde, fordi de kan blive ekstra hårdt ramt, hvis de udsættes for coronavirus. Ser man bort fra dem, så er fraværet på normalt niveau.
Annonce

Kolding: 30 medarbejdere på Kolding Kommunes plejehjem måtte mandag blive hjemme fra arbejde. Det er medarbejdere, der af forskellige helbredsmæssige årsager ville løbe en ekstra risiko, hvis de bliver smittet med coronavirus.

- Ser man bort fra den gruppe, så er sygefraværet ikke forhøjet, fortæller Brian Urban, der er sekretariatschef i senior-, sundheds- og fritidsforvaltningen.

Samlet set er der 571 medarbejdere på plejehjemmene. Hverken blandt dem eller blandt de 425 ansatte i hjemmeplejen er der konstateret corona-smitte.

På plejehjemmene er en enkelt beboer sat i isolation.

- Det sker jævnligt, at det er nødvendigt at isolere en beboer for at undgå smitte. Vedkommende har symptomer, der minder om corona, men det kan også skyldes forkølelse eller influenza, siger han.

Hos hjemmeplejen var situationen mandag også stort set, som den plejer.

- Enkelte borgere har fået aflyst deres rengøring, og enkelte borgere har ringet ind til kommunen og fortalt, at de har fundet andre løsninger, så hjemmehjælpen ikke behøver komme, oplyser sekretariatschefen.

De er særligt sårbare over for corona

Ifølge Sundhedsstyrelsen kan følgende grupper være særligt sårbare over for corona-virus:

Gravide, personer med kronisk sygdom, personer med hjertekarsygdom, personer med kronisk lungesygdom, personer med nedsat immunforsvar, personer med diabetes, personer med kræft.
Derudover er ældre, især over 80 år, og børn med kroniske sygdomme også særligt sårbare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce