Annonce
Erhverv

30 millioner kroner til infrastruktur: - Trafikken er ikke kollapset, men vi er nødt til at sætte penge af

Rundkørslen Adelvej/Skærbækvej er en af dem, der skal fjernes og laves til lysregulering. Arkivfoto: Peter Honoré
Byrådspolitikerne har sat 30 milioner kroner af til infrastruktur i DanmarkC i 2021. Hvordan pengene skal bruges, afhænger af en række ting - blandt andet om Vejdirektoratet bidrager økonomisk.

Taulov: Tidligere i år fik Fredericia Kommune udarbejdet en analyse af infrastrukturen i DanmarkC i samarbejde med Vejdirektoratet.

Analysen var med i budgetforhandlingerne, hvor byrådspolitikerne blev enige om at sætte 30 millioner kroner af til forbedret infrastruktur i DanmarkC i 2021. Eftersom der er ønsker for op mod 180 millioner kroner i analysen, er 30 millioner ikke nok.

- Vi når et stykke af vejen. Det er også for at sende et signal til Vejdirektoratet, for en pæn del af udfordringerne ligger på deres banehalvdel. De skal også op med nogle penge, siger formand for by og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).

Løsningen er ifølge analysen blandt andet at fjerne to rundkørsler på Skærbækvej og erstatte dem med lysregulering. Trafikken i Taulov er stigende - blandt andet på grund af mere trafik til virksomhederne i DanmarkC.

- Der er situationer, hvor det er svært at få afviklet trafikken væk fra motorvejen - det er Vejdirektoratets banehalvdel. Så er der udfordringer andre steder i området - det er vores banehalvdel. Problemerne er ikke løst i 2020 eller 2021. Det bliver over tid. Trafikken er ikke kollapset, men vi er nødt til at sætte penge af, forklarer Steen Wrist Ørts.

Annonce

Ønsker sig også støjskærme

De 30 millioner er afsat på budgettet i 2021. Derfor har Fredericia Kommune og Vejdirektoratet næste år til at finde ud af, om Vejdirektoratet har penge at bidrage med og hvor meget. Derefter skal man finde ud af, hvilke problemer der er vigtigst at løse først.

- Jeg kommer til at lytte ekstremt meget til, hvad forvaltningen siger, for jeg har brug for deres faglige viden for at kigge længere ud end af forruden på min bil, siger Steen Wrist Ørts.

Der skal dermed løbende investeres i infrastruktur i DanmarkC de kommende år. De 30 millioner i 2021 er dermed sandsynligvis langtfra nok.

- Vi har det privilegium, vi bor midt i Danmarks vejkryds. Men det giver også problemer, som staten er nødt til at være med til at løse, ellers bliver vi en flaskehals for trafikken, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byrådet får orientering fra politiet efter drab: - Vi skal ikke være en krigszone

112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

112

Dagen derpå: Politi forsøger at skabe tryghed i og omkring Korskærparken

112 For abonnenter

Den kolde likvidering på Glentevej: I 2005 blev Bobby skuddræbt i en opgang

Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Annonce