Annonce
Middelfart

30 neutraliseringer på én dag: Dyrlæge og medarbejdere knokler med killinger på internatet

Baby Spice, som killingen på billedet hedder, skal tjekkes, fordi den har hævelser. Det samme har flere af hendes søstre, som også bliver tjekket, før de skal sendes videre ud i nye hjem. Foto: Sofie Secher Karlsen
Medarbejderne på Fyns Internat har rygende travlt om sommeren, hvor det nærmest vælter ind med moderløse killinger, som skal tilses af dyrlæge Michael Thorsen.

Ejby: Den seneste uge har dyrlæge Michael Thorsen med egne ord haft usædvanlig travlt. Foruden sin klinik i Strib er han tilknyttet Fyns Internat, og her er sommeren i den grad lig med højsæson.

Det er især de mange ejerløse katte og killinger, som internatet modtager i sommerhalvåret, som sender dyrlægen på hårdt arbejde. Og netop kattene har internatet haft ekstraordinært mange af i år. 836 katte er blevet indleveret, og det er ifølge internatmedarbejder Sif Scharling en stigning på 20 procent i forhold til året før.

Derfor var Michael Thorsen helt ekstraordinært på arbejde i sidste weekend. Alene lørdag skulle 30 katte neutraliseres, mens ny-indleverede killinger skulle tjekkes for sygdomme. Dertil kommer arbejdet med internatets andre dyr, som også skal behandles, før de skal ud i nye hjem. Når den kommer tilbage til internatet, bliver den neutraliseret.

Annonce

Sådan ser tallene ud:

Sommerhalvåret er højsæson for Fyns Internat, hvilket især skyldes det store antal killinger, som bliver dumpet i naturen eller på anden måde efterladt.

I højsæsonen forlader i gennemsnit fire killinger internatet om dagen, fordi de har fået nye hjem. I weekenden er det tal som oftest en del højere.

I weekenden den 3- og 4. august sendte Fyns Internat 34 katte og killinger, en hund og en kanin ud i nye hjem. Det er ekstraordinært mange, oplyser internatet.

Fyns Internat har indtil nu fået 836 katte og killinger ind i 2019. Det er en stigning på 20 procent i forhold til i 2018, og tallet har aldrig været andet end stigende.

Internatet har i 2019 oplevet en stigning på 25 procent på antallet af andre indleverede små dyr som kaniner og marsvin.

På Fyns Internat arbejder 12 personer på fuld tid. Dertil kommer 12 weekendafløsere og omkring 50 frivillige, som kommer og nusser om dyrene. Derudover er der også frivillige tilknyttet - blandt andet som plejefamilier for kattekillinger.

Stor forskel på kattene

Når en ny kat eller killing kommer til internatet på Store Landevej, bliver den tjekket for sygdomme og både orme- og loppekur sættes i gang. Herefter skal dyret neutraliseres og sættes så til salg. Ofte allerede dagen efter.

- Der er stor forskel på kattene, der kommer ind. Nogle er næsten vildkatte og er ikke vant til mennesker, mens andre kaster sig i armene på dig, fortæller Michael Thorsen.

For ham er opgaverne på internatet en del anderledes end opgaverne på klinikken i Strib.

Michael Thorsen kan på en formiddag nå at neutralisere mellem otte og 16 katte alt afhængigt af, hvordan de opfører sig, når han og veterinærsygeplejersken får dem på bordet.

- Det er vigtigt, at eventuelle smitsomme sygdomme bliver opdaget, når dyrene kommer ind, ellers risikerer vi at måtte lukke internatet ned, siger Michael Thorsen og tilføjer, at det er sket to gange.

Er den indleverede killing under 12 uger gammel finder internatet en midlertidig familie til den blandt de mange frivillige plejefamilier, internatet har tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flere af byens virksomheder har taget spendér-bukserne på: Voucher-konkurrencer fortsætter

Annonce