Annonce
Børkop

30 nye boliger på vej til landsby

Der skal, efter planen, bygges i Gauerslund, hvor 30 nye boliger efter planen skal skyde op ved Hørgyden. Arkivfoto

Der er planer om at bygge cirka 30 nye boliger på Hørgyden i Gauerslund.

Gauerslund: Der er godt gang i udviklingen i Gauerslund, og nu ønsker en privat lodsejer at udstykke sin grund, så der kan bygges cirka 30 nye boliger i Gauerslund. Disse boliger vil blive i form af rækkehuse eller dobbelthuse.

Boligerne skal ligge ud til Hørgyden, og lokalplanen for området vil stille krav til, at ny bebyggelse langs Hørgyden skal opføres, så det visuelt vil blive opfattet som en del af den eksisterende landsbygade. Det vil sige som huse med sadeltag og med indkørsel direkte fra Hørgyden.

Vest for disse boliger etableres et boligområde, som bygherre ønsker skal fremstå som en lille landsbygade. Der etableres et større fælles friareal for området samt eventuel et fælleshus for beboerne i området.

Der er tale om et 1,5 hektar stort område, der i dag dels er landbrugsland og er et grønt område, som støder op mod den gamle præstegård.

Annonce

Vidste du:

Vidste du, at Hørgyden i Gauerslund er en af sognets helt store veje, som har en historik, der går mange år tilbage. Der lå gennem århundrede mange store gårde i området, men de seneste år har det mere være en landsbygade.

Også en helhedsplan

Teknisk udvalg hos Vejle Kommune er med på idéen, men det kræver dog først en ændring i lokalplanen, og udvalget har derfor bedt forvaltningen om at igangsætte et forslag til lokalplansændring.

Da der i forvejen er rigtig meget gang i andre byggeplaner i Gauerslund og Brejning Sydområdet, har Vejle Kommune ligeledes iværksat et arbejde med at skabe en helhedsplan for området, og her vil lokalplansændringen for de nye boliger ved Hørgyden også skulle afpasses ind i.

Mange forandringer

At der er gang i planerne for området, hersker der ingen tvivl om. Mellem kirken og Brejning skal der bygges et plejecenter, og Vejle Kommune vil ligeledes også udstykke op til 90 nye grunde nær Brejning. Desuden ønsker Gauerslund Sogn at udvide sognehuset med endnu en bygning i sognehuset.

Desuden skal der ske store forandringer med fællesfaciliteterne ved Gauerslund Idrætscenter. Her er der godt gang i den indledende idéudvikling for det store idrætsområde, som skal gøres endnu større.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

Fredericia

Det kræver sit skæg: Tidligere leder af Det Bruunske Pakhus er 'ægte' julemand i San Diego

112

Juletiden nærmer sig - sæson for indbrud

Annonce