Annonce
Trekantområdet

Se planerne bag 30 nye lejeboliger ved Haverne: Det bliver et andet koncept

Der bliver markant forskel på det gamle (de helt hvide bygninger) og det nye byggeri ved Haverne. Illustration: 3D-arklab
Antallet af boliger ved Haverne i Jelling bliver flerdoblet de kommende år. Næste sommer kan de første beboere flytte ind, fortæller projektets ejere.
Annonce

Jelling: For godt to uger siden rykkede gravemaskinerne ind ved Haverne i Jelling. Her får de 10 eksisterende boliger i den kommende tid selskab af mindst 30 nye nabohuse.

Bag projektet er Haverne Jelling Holding ApS, som er ejet af Vejle-virksomhederne Hokton A/S og Vestjydsk Holding ApS. De ser et stort potentiale i særligt beliggenheden.

- Vi købte projektet af Den Jyske Sparekasse i sommeren 2019, efter vi havde kigget på det i et stykke tid. Det er et interessant grundstykke, som ligger godt og attraktivt for både yngre og ældre. Det ligger i et allerede veletableret villaområde, hvor man kan koble sig på de eksisterende stisystemer, som har stor værdi for blandt andet børnefamilier, siger Jesper Norup, direktør i Vestjydsk Holding ApS.

Det nye byggeri kommer til at bestå af fem dobbelthuse (10 boligenheder) og seks rækkehuse (20 boligenheder).

- Haverne har været et flot projekt i sin tid, men projektet er ikke inden for de koncepter, som vi plejer at bygge. Vi har prøvet at tilpasse formatet, så det giver mening i forhold til den lokalplan, der er for området. Det har krævet en række dispensationer, og dem har vi fået. Men byggeriet bliver stadig spændende arkitektonisk i lyse nuancer og overflader, siger han.

Haverne har været et flot projekt i sin tid, men projektet er ikke inden for de koncepter, som vi plejer at bygge.

Jesper Norup, direktør i Vestjydsk Holding ApS

Annonce

Prøvebolig kan ses i april

Der går ikke længe, før entreprenørerne begynder at støbe fundamentet til de nye lejeboliger.

- Vi forventer, at der står en prøvebolig klar til april, og allerede omkring sommeren 2020 kan de første flyttes ind, forklarer Jesper Norup.

Husene bliver opført i tre deletaper. Første deletape er 10 boliger, som står færdige i juli. I oktober er yderligere 12 boliger klar, og i december gælder det de sidste otte boliger, hvis alt går efter planen.

Jesper Norup bekræfter, at der også er ansøgt om byggetilladelse til at få mulighed for at opføre yderligere 27 boliger på den anden side af Grangaard Allé.

- Indtil videre bygger vi første etape vest for vejen. Vi forventer stor efterspørgsel, men vil gerne se udlejningen an, før vi sætter endelig gang i anden etape øst for vejen, siger direktøren.

Inden udgangen af året vil der komme flere informationer om, hvordan man kan få fingrene i en af de nybyggede lejeboliger ved Haverne.

Flere dispensationer

Nybyggeriet ved Haverne har fået en række dispensationer, heriblandt:

Nedsættelse af gennemsnitlig boligstørrelse fra mindst 100 kvadratmeter til at boligerne kan etableres på henholdsvis 80 og 95 kvadratmeter.

Anvendelse af blank mur i form af hvide mursten med lysegrå fuge i stedet for at ydervægge skal fremstå som hvidpudsede overflader.

I klyngen nederst til venstre har der været boliger siden 2008. De får nu selskab af yderligere 30 nabohuse det kommende års tid. Illustration: 3D-arklab
Der etableres et skur og en terrasse til hver bolig. Illustration: 3D-arklab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce