Annonce
Fredericia

32 har søgt ind på ny erhvervsrettet 10. klasse

- Jeg er rigtig glad for, at de unge og deres forældre har taget så godt imod det nye 10'ende klasses tilbud, og at det er lykkes os at skabe endnu en valgmulighed efter 9'ende klasse. Nu kan vi tilbyde et 10. skoleår for de elever, som vil styrke deres interesse for erhvervsuddannelserne, siger Pernelle Jensen (V), formand for uddannelsesudvalget i Fredericia Byråd. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, og derfor er der oprettet et nyt erhvervsrettet 10. klassestilbud. Den har 32 personer søgt ind på, og første hold forventes dermed at starte efter sommerferien.
Annonce

Fredericia: 32 personer har søgt optagelse på den nyoprettede 10. klasseslinje på IBC i Fredericia, 10. PRO.

Dermed forventer politikerne fra uddannelsesudvalget, at der bliver oprettet en hel klasse med op til 28 elever.

10. PRO er skabt som et samarbejde mellem de tre erhvervsuddannelser i Fredericia; EUC Lillebælt, Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, Vejle, Horsens og Kolding samt IBC Fredericia. Linjen kombinerer almene faglige kompetencer med et øget fokus på praksis, der skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Jeg er rigtig glad for, at de unge og deres forældre har taget så godt imod det nye 10'ende klasses tilbud, og at det er lykkes os at skabe endnu en valgmulighed efter 9. klasse. Nu kan vi tilbyde et 10. skoleår for de elever, som vil styrke deres interesse for erhvervsuddannelserne, siger formanden for uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Kommer rundt på flere uddannelser

Den nye uddannelse får base på IBC, men skoleåret vil også indeholde studiedage på de øvrige samarbejdsskoler. Det skal sikre, at eleverne får de bedste forudsætninger for træffe en beslutning om deres videre uddannelsesforløb.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde eleverne på 10. PRO et nyt og spændende ungdomsmiljø, hvor eleverne i højere grad bliver introduceret til de mange faglærte karrieremuligheder, samtidigt med at de gennemfører en ordinær 10´ende klasse, siger næstformand Inger Nielsen (DF).

Dette nye tilbud henvender sig især til elever, der søger afklaring og opkvalificering, men uddannelsen kan også rumme elever med andre udfordringer og behov.

Den første 10. PRO-klasse begynder efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce