Annonce
112

34-årig stak en kniv i 17 dæk: - Jeg tænkte, det ville være sjovt

Bilerne og traileren holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej, og manden bor selv i området på et bosted. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/STF/Ritzau Scanpix
I alt 17 blev revet op, da en 34-årig mand sidste år stak en kniv i hjulene på syv køretøjer og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej.

Kolding: En 34-årig mand blev tirsdag dømt for omfattende hærværk ved Retten i Kolding, efter han i oktober sidste år stak en kniv i 17 dæk og forvoldte skader for over 13.500 kroner.

Den 34-årige erkendte hærværket, som blev begået mod fem personbiler, to varebiler og en trailer, der holdt parkeret på Mazantigade og Fynsvej. Den 34-årige er bosat på et bosted for udviklingshæmmede i området.

Manden forklarede til retten, at han havde hørt om andre, der havde stukket knive i dæk, og at det havde inspireret ham til at prøve det samme. Samtidig havde han lige fået en ny, skarp kniv, som kunne bruges til formålet.

- Der var en, der fortalte, at han havde set det på film. Jeg tænkte, at det på et tidspunkt kunne være sjovt at prøve. En dag gik jeg en tur, og jeg kunne se, at der ikke var nogen i nærheden, og så gik jeg hen til et af køretøjerne og stak kniven ind i hjulet, sagde den 34-årige.

Annonce

- Det var dumt gjort

Manden, der til dagligt arbejder på et beskyttet værksted, fortryder det, han gjorde.

- Jeg syntes, det var sjovt at prøve. Bagefter kan jeg godt se, at det ikke var sjovt. Det var dumt gjort, sagde han.

Den 22. oktober sidste år blev manden opsøgt af politiet, mens han bevægede sig rundt i nærheden af banegården. Da havde han gennem nogle dage revet dækkene op.

- Han undskyldte og sagde, at han var ked af det, og at han gerne ville betale erstatning, sagde en af de politifolk, der var med til at standse manden, og som tirsdag vidnede i retten.

Dommen

Der er siden blevet betalt erstatning til ejerne af bilerne og traileren, og det var medvirkende til, at den 34-årige fik en mildere straf, end han ellers ville have fået. Manden blev idømt ti dagsbøder på hver 500 kroner, hvilket er halvdelen af, hvad der normalt ville skulle betales, hvis erstatningen ikke var blevet betalt.

Samtidig tog retten højde for mandens økonomiske formåen, og derfor blev bøden for at være i besiddelse af en kniv også halveret. Som regel koster den slags en bøde på 3000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce