Annonce
Alarm 112

34-årig tiltalt for uagtsomt manddrab: Kørte ind i stillestående bil med 97 km/t og dræbte kvinde

Ulykken betød, at motorvejen blev helt spærret i nordgående retning, mens politiet og redningsmandskabet arbejdede på stedet. Billedet her stammer ikke fra ulykken. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den tiltalte skulle angiveligt have kørt ind i en bil, der holdt stille i forbindelse med et uheld på motorvejen, med 97 kilometer i timen, hvorefter en kvindelig passager i den stillestående bil døde af sine kvæstelser.

Kolding: En 34-årig mand fra Skanderborg skal på onsdag møde i Retten i Kolding tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med et motorvejsuheld på motorvejen omkring Kolding.

Af anklageskriftet mod manden, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, fremgår det, at den 34-årige påkørte en personbil, der holdt stille i en motorvejskø, og ved sammenstødet fik en 82-årig kvindelig passager i bilen så alvorlige kvæstelser, at hun afgik ved døden.

Den 34-årige skulle angiveligt have kørt 97 kilometer i timen, da han kørte ind i bilen, der ifølge anklageskriftet holdt stille med aktiverede bremselygter og havariblink.

Annonce

Ulykken skete omkring klokken 17.10 den 18. juni 2019, og i bilen, som den 34-årige kørte ind i, sad der også en kvindelig passager, som fik alvorlige kvæstelser. Af anklageskriftet fremgår det således, at kvinden fik skader på milt og lever, brud på en brysthvirvel og flere brud på rygsøjlen og ribbenene. Dette skulle ifølge anklageskriftet have medført lammelse i venstre side af kroppen og en længerevarende indlæggelse.

Flere involverede

Politiet oplyste efter ulykken, at flere personer blev bragt på skadestuen, og ifølge anklageskriftet mod manden, var der også adskillige biler involveret i ulykken. Her fremgår det, at bilen med de to kvinder, hvor den ene døde, blev skubbet over i autoværnet og efterfølgende over i en BMW.

Den 34-årige mand skulle angiveligt have forsøgt at undvige bilen med kvinderne, hvilket betød, at han også påkørte en Hyundai, som blev skubbet over i en Dacia. I alt var fem personbiler altså involveret i ulykken, og ifølge anklageskriftet holdt alle biler enten stille eller kørte med meget lav hastighed, da den 34-årige forårsagede ulykken.

I sager om uagtsomt manddrab er det normal praksis, at den tiltalte bliver idømt et antal dagbøder, medmindre der er tale om, at drabet skulle være sket under skærpende omstændigheder i form af eksempelvis spritkørsel. Her kan der så blive tale om en fængselsstraf.

Der er dog intet, der tyder på, at den 34-årige skulle have begået uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder, men den 34-årige risikerer dog at miste sit kørekort samt at skulle betale erstatning til de efterladte.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Alarm 112 For abonnenter

Afmagt og ensomhed drev 32-årig i kriminalitet: Truede mor foran børnehave

Alarm 112

Aggressiv gæst kunne ikke få udleveret sin jakke i garderoben - det var der dog en god grund til

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Annonce