Annonce
Fredericia

360 nye p-pladser på vej op af grus og græs - jord fra Madsby bygges ind i Voss-grund

På venstre side af Kommunikationsvej bliver der nu etableret en godt 6000 kvadratmeter stor parkeringsplads. Den giver plads til 160 parkeringspladser. De kan både anvendes til besøgende i Madsby og af forældre og personale til Ullerup Bæk Skolen afdeling Nørre Allé. Der er sti og gangtunnel under Vestre Ringvej fra pladsen. Foto: Nana Hanghøj
Anlægskronerne ruller i disse måneder hurtigt. De ekstra corona-midler omsættes til blandt andet parkeringspladser inden- og udenfor voldene. Entreprenørerne arbejder på højtryk, for pengene skal være brugt inden 1. januar.
Annonce

Fredericia: Lastbiler med jord kører i øjeblikket i pendulfart mellem Kommunikationsvej i Madsby og Sjællandsgade. På Kommunikationsvej bliver ladet fyldt, og på den tidligere Voss-grund tømt.

Begge steder er man i gang med anlæg af parkeringspladser, og hvad der er til overs det ene sted kan bruges det andet.

- Vi er i gang med at anlægge parkeringspladsen på Voss-grunden og gøre området pænt, så vi kan flytte hegnet. Det kræver, at vi får fyldt noget muld på den gamle industrigrund, og det har vi meget passende i overskud på Kommunikationsvej. Det udnytter vi, så vi både sparer at købe jord det ene sted og finde et sted at komme af med jorden fra det andet, siger leder af vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune Morten Svanborg.


Vi er i gang med at anlægge parkeringspladsen på Voss-grunden og gøre området pænt, så vi kan flytte hegnet. Det kræver, at vi får fyldt noget muld på den gamle industrigrund, og det har vi meget passende i overskud på Kommunikationsvej.

Leder af Vej og Park i Fredericia Kommune Morten Svanborg


Det er den lokale entreprenør CJ A/S, der har vundet opgaven med at etablere p-pladsen ved Madsby.

Annonce

Grøn eller grus

Firmaet bød også på opgaven med at anlægge en midlertidig parkeringsplads på Voss-grunden, men den vandt de ikke.

- Sådan går det, men vi klager ikke. Vi har bogen fyldt med opgaver de kommende måneder, siger vicedirektør i CJ A/S Jonathan Smetana.

Firmaets mænd knokler med at lave p-pladsen i Madsby klar. Den skal anlægges, så den kommer til at fremstå med grønarmering. Der bliver i alt 160 parkeringspladser på 6200 kvadratmeter.

På Voss-grunden skal parkeringen henlægge som grusparkering. Der er tale om en midlertidig parkeringsplads, indtil byrådet beslutter endeligt, hvordan arealet skal anvendes i fremtiden.

- Vi får 200 parkeringspladser, og de skal være klar midt i december, siger Morten Svanborg.

Begge opgaver er finansieret af de ekstra lånemidler, byrådet greb til, da coronasituationen gjorde det muligt.

- Det betyder også, at vi har travlt, for det er et krav, at arbejdet er afsluttet i år, siger Morten Svanborg.

Annonce

Sønderjyder vinder job

Parkeringspladsen på Voss-grunden anlægges af Freiberg Entreprise fra Sønderjylland. Firmaet har vundet flere opgaver på det seneste i Fredericia Kommune.

Blandt andet er det Freiberg Entreprise, som viste sig billigst på anlæg af den nye cykelsti på Skærbækvej, som netop har været i licitation.

Opgaven vandt Freiberg med et tilbud på 6,2 mio. kroner, hvilket var næsten to mio. kroner under både CJ A/S og en anden budgiver Henning Have A/S. Cykelstiprojektet skal sættes i gang til foråret.

- De har budt på en del her i vores område, og vi løser også opgaver uden for kommunen. Sådan er det, konstaterer Jonathan Smetana fra CJ Anlæg.

Opgaven med at anlægge parkeringspladserne i Madsby løser CJ A/S for 815.000 kroner, mens Freiberg Entreprise vandt opgaven på Voss-grunden med et bud på 666.000 kroner.

På Voss-grunden kan overskudsjorden fra Kommunikationsvej gøre gavn. Derfor kører lastbiler i pendulfart mellem de to pladser i disse dage. Der indrettes midlertidig parkering til 200 biler på Voss-grunden, og den står klar midt i december. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Borgerlige ønsker mere åbenhed: Men V erkender selv at have været med til at afskaffe spørgetid i byråd

Fredericia For abonnenter

Sådan kan juraen hjælpe politikerne i borgmester-sag

Annonce