Annonce
Fredericia

362 nye ledige under corona: Fredericia knap så hårdt ramt af arbejdsløshed

Jobcentrene er på vej til at åbne igen. De seneste måneder jobcentrene været lukkede, og de ansatte har arbejdet hjemmefra. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Nyt tiltag på vej til ledige, der kan få økonomisk hjælp til transport og arbejdstøj ved eksempelvis praktik. Kommunen er knap så hårdt ramt af arbejdsløshed under coronakrisen som resten af landet.
Annonce

Fredericia: Coronakrisen har skabt mange nye ledige over hele landet. Således også i Fredericia Kommune, hvor 362 personer nye ledige kom til i perioden 8. marts til 14. april.

Dog er Fredericia knap så hårdt ramt som mange andre kommuner. Stigning i ledighed på landsplan lå i perioden på 35,7 procent, mens den var 27,8 procent i Fredericia. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som social- og beskæftigelsesudvalget fik præsenteret på sit seneste møde.

- Når vores medarbejdere kontakter de ledige, fortæller mange, at de forventer at kunne komme tilbage til deres arbejdsplads, så vi forventer, mange vil vende tilbage til deres gamle job, efterhånden som Danmark lukker op igen, oplyser formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Han erkender dog, der vil blive en økonomisk regning for coronakrisen i form af flere ledige på overførselsydelser. Et tal er dog vanskeligt endnu at vurdere.

Fredericia har historisk ligget højt på ledighed i forhold til nabokommunerne, og det kan være en forklaring på, hvorfor ledigheden ikke er steget mere i Fredericia endnu, vurderer forvaltningen på Fredericia Kommune.

Når vores medarbejdere kontakter de ledige, fortæller mange, at de forventer at kunne komme tilbage til deres arbejdsplads, så vi forventer, mange vil vende tilbage til deres gamle job, efterhånden som Danmark lukker op igen.

Peder Tind (V), formand social- og beskæftigelsesudvalget

Annonce

Spørgeskemaer på vej

Derfor er der sat en række initiativer i gang på beskæftigelsesområdet og på jobcentret de seneste år.

Et af de seneste tiltag er spørgeskemaer til henholdsvis borgere og virksomheder om jobcentrets indsats, som det politiske udvalg netop har besluttet at sætte i gang. Resultaterne herfra skal bruges med henblik på at tage stilling til, om der skal sættes yderligere tiltag i gang på jobcentret.

- Det går fint i tråd med de analyser og anbefalinger, vi har indført på jobcentret de senere år. Vi skal hele tiden være i løbende dialog med borgere og virksomheder om, hvordan de oplever forandringerne. Derfor er jobcentret også i gang med at ringe rundt til 1300 virksomheder, hvilket også handler om Covid-19 og status på overførsler. Resultaterne vil vi få løbende, oplyser Peder Tind.

Annonce

Godtgørelse bliver genindført

Som noget nyt har udvalget desuden sagt ja til, at ledige fremover kan få godtgørelse til udgifter i forbindelse med eksempelvis virksomhedspraktik. Det kan være hjælp til transport eller arbejdstøj. Godtgørelsen er ikke en ret og bevilliges ud fra en individuel vurdering. Den kan maksimalt udgøre op til 1000 kroner brutto om måneden og dækker kun dokumenterede afholdte udgifter.

- Der er nogen, som ikke kan tage i praktik rent økonomisk, eksempelvis fordi der transportmæssigt er langt til deres praktiksted. Det understøtter, at vi vil hjælpe borgere med at få fodfæste på arbejdsmarkedet, fortæller Peder Tind.

Godtgørelsen blev afskaffet for år tilbage, men bliver nu indført igen. Kommunens forvaltning forventer en samlet udgift på omkring 50.000 kroner årligt til godtgørelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce