Annonce
Fredericia

3F er frustreret over afgørelse af renovationsudbud: - Det bliver dyrere for kommunen

Heller ikke 3F's transportgruppe i Fredericia er begejstret over udsigten til, at en ny virksomhed fra 1. juli næste år skal stå for at hente dagrenovation. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Lars Thomsen, der er gruppeformand for 3F's transportgruppe i Fredericia, ærgrer sig også over, at P. Fournaise A/S ikke vandt udbuddet om dagrenovation.
Annonce

Fredericia: Frustrationen er tydelig hos gruppeformand for 3F's transportgruppe i Fredericia, Lars Thomsen.

Han er ærgerlig over, at vognmandsvirksomheden P. Fournaise A/S ikke vandt udbuddet om renovation i Fredericia Kommune fra 2021. Opgaven gik i stedet til Marius Pedersen A/S.

- Det frustrerer mig, for vi har at gøre med en lokalt forankret virksomhed, som har været i gang i generationer, har passet arbejdet til punkt og prikke, og kommunen har ikke haft nogen problemer, og hvis de har, er det blevet løst, siger Lars Thomsen.

Seks virksomheder bød på de næste fem års dagrenovation i Fredericia. Marius Pedersen A/S og P. Fournaise A/S var de billigste med en forskel på godt 300.000 kroner årligt. Eneste kriterium var pris.

Lars Thomsen mener, at Fredericia Kommune også skulle have vægtet andre kriterier i udbuddet. Eksempelvis i form af, hvordan der tages socialt ansvar og tages lærlinge ind.

- P. Fournaise har også været gode til at tage unge mennesker ind, som kan bruge deres hænder, og det synes jeg, man skal sætte pris på. Desuden er det en lokal virksomhed, som gør meget lokalt. 300.000 kroner er ikke mange penge, når man tænker på, hvad der ellers lægges penge i. Jeg kunne forstå, hvis forskellen var tre millioner kroner, siger han.

Annonce

Medarbejdere er også frustrerede

Flere af Lars Thomsens medlemmer er ansat hos P. Fournaise og herfra har han også mødt frustration over resultatet af licitationen.

- De er lige så frustrerede som mig, fortæller han.

Nu var eneste kriterium i dette udbud pris. Hvad skulle kommunen have gjort i stedet?

- Jeg er ikke verdensmester i sådan noget, men jeg har levet et langt liv og ved, at når man skal have nye operatører ind, bliver det altid dyrere, fordi de skal hjælpes i gang. Så jeg vil lægge hovedet på blokken og sige, det her bliver dyrere for kommunen, mener Lars Thomsen.


Det frustrerer mig, for vi har at gøre med en lokalt forankret virksomhed, som har været i gang i generationer, har passet arbejdet til punkt og prikke, og kommunen har ikke haft nogen problemer, og hvis de har, er det blevet løst,

Lars Thomsen, gruppeformand for 3F's transportgruppe i Fredericia


Renovationsopgaven lyder på, at virksomheden skal indsamle rest- og madaffald i to-delte og udelte beholdere, to- og firehjulede beholdere fra parcelhuse, sommerhuse, fælles boliger og kommunale institutioner. Desuden skal renovationen indsamle batterier, ekstra sække og uddele køkkenposer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce