Annonce
Fredericia

40 nye havnepladser i spil i Gl. Havn - bølgebrydere skal sørge for roligt vandbassin

Når solen skinner, er Gl. Havn en magnet på gæstesejlere, men antallet af pladser er for få, mener Socialdemokratiet. De foreslår derfor at bruge syv mio. kroner på yderligere 40 pladser, som skal ligge vinkelret ud fra kajkanten på begge sider af Gl. Havn. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Socialdemokratiet vil bruge syv mio. kroner på at etablere 40 nye gæstesejlerpladser i Gl. Havn. Pladserne skal kobles på det nye betalingssystem.
Annonce

Fredericia: Yderligere 40 gæstesejlerpladser kan være på vej til Gl. Havn. Socialdemokratiet spiller ideen ind i de kommende budgetforhandlinger og vil finde syv mio. kroner til projektet.

- Vi vil meget gerne understøtte, at vi kan give endnu flere sejlere mulighed for nærmest at sejle helt ind i byen. Vi har en unik mulighed for det med Gl. Havn, og den bør vi udnytte, siger Steen Wrist Ørts, politisk ordfører for Socialdemokratiet.


Vi har en unik mulighed for, at gæster kan sejle helt ind i byen i Gl. Havn. Den bør vi udnytte yderligere.

Steen Wrist Ørts, politisk ordfører for Socialdemokratiet


Forslaget indebærer, at der skal slås pæle flere meter ud i havnebassinet. Der skal etableres cirka 20 pladser på hver side af havnebassinet. Bådene skal ligge side om side ud mod den plads, hvor hjemmeværnsfartøjet i dag ligger.

- Så det er tanken, at der stadig skal være plads til både den og lodsbådene?

- Det er planen, ja, siger Steen Wrist Ørts.

Bådpladserne skal kunne forsynes med strøm og bliver dermed en del af det nye betalingssystem, som blev etableret for en uge siden.

- Vi vil have samme system i hele havnen, siger Steen Wrist.

I sidste uge blev betalingssystemet for gæstepladser sat i drift. Driftschef Bo Christiansen satte skilte op der informerede om systemet, der betyder, at man skal betale for at overnatte. Priser fra 160 til 260 kroner i døgnet. Foto: Nana Hanghøj

Det betyder, at gæstesejlerne kan lægge sig ind på pladserne gratis fra kl. 10-16, men derefter skal betale, hvis de vil overnatte.

- Vi hører, at der er efterspørgsel på pladserne, for i dag sejler flere forbi, fordi de oplever, at alle pladser er optaget. Det vil gøre en forskel med ekstra 40 pladser, så vi kommer op på i alt 60 pladser, vurderer Steen Wrist.

Annonce

Kan være klar til sæsonen

Anlægget kan etableres for syv mio. kroner, lyder det socialdemokratiske bud. Det omfatter ud over strømudtag og pæle, at der etableres bølgebrydere for enden af de to rækker af bådpladser. Det skal forhindre søgang i havnebassinnet.

- ADP har tidligere sat streger på et projekt, hvor der etableres en dækmole for enden af Gl. Havn. Det indgår ikke i jeres forslag?

- Nej, det er en stor omkostning, som vi ikke har med nu. Vi indbygger nogle mindre anlæg, der vil fungere som bølgebrydere, siger Steen Wrist.

Hvis de øvrige partier i byrådet vil bakke op om forslaget, håber Steen Wrist, at der allerede fra næste sejlersæson kan findes plads til de mange ekstra sejlere.

- Vi skal have sendt arbejdet i udbud, og det mest omfattende vil være at etablere bølgebryderne. Men det burde kunne gennemføres, så det er klar til næste sommer. Det vil vi i hvert fald arbejde efter, siger Steen Wrist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Smittetallet steget med fem

Debat

Fredning af Trelde Skov bør ikke ske

Danmark

Farligt vejr-vagt ønskes

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Fredericia

Beruset bilist på Vejlevej

Annonce