Annonce
Middelfart

45 kilo take away-deller får forsamlingshus på ret kurs: I aften spiser hele sognet Husbys Festlige Frikadeller

Intet mindre end 45 kilo frikadellefars formede holdet fra Husby i løbet af fredagen, så 294 kuverter med frikadeller, kartoffelsalat og muffins var klar til at blive hentet af områdets beboere om aftenen. Fra venstre: Anni Hansen, Caroline Dietz og Lis Buch. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Husby: Et par af Husbys beboere har lørdag sandsynligvis ømme håndflader. Årsagen er, at hold frivillige fra forsamlingshuset har kæmpet for at følge med efterspørgslen på de lokale, og netop døbte "Husbys Festlige Frikadeller". Og det betød, at op mod 1000 af de kødfulde deller skulle formes i hånden i løbet af fredag.

Dagen begyndte tidligt, og allerede fra klokken 08.30 spredte duften af hjemmelavede frikadeller sig fra køkkenet i forsamlingshuset.

Fredag aften sendte de frivillige så intet mindre end 294 kuverter med hjemmelavede frikadeller og kartoffelsalat afsted fra Husby Forsamlingshus.

- På grund af corona har vi fået aflyst både sangaftner, vores sommerfest og udlejninger af forsamlingshuset, så vi ingen indtægt har haft. Det fik vores kasserer til at blive bekymret, fortæller Caroline Dietz, formand for Husby Tanderup Landsbykulturhus Forening, som driver byens forsamlingshus.

Løsningen blev en to-retters take away menu bestående af frikadeller, kartoffelsalat og rabarbermuffins, og ideen viste sig hurtigt at være så god, at antallet af bestilte kuverter bare steg og steg for til sidst at lande på næsten 300 styk.

- I aften spiser hele sognet frikadeller, fortæller Anni Hansen grinende, mens hænderne former endnu en frikadelle.

Det otte personer store hold brugte både torsdag og fredag på at blive klar til Husby Forsamlingshus' suverænt største take away-aften nogensinde. Foto: Sofie Secher Karlsen
- I aften spiser hele sognet frikadeller, fortæller Anni Hansen grinende, mens hænderne former endnu en frikadelle. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce