Annonce
forside

46-årig pædofil dømt skyldig: Havde sex med mindreårig dreng

Retten i Kolding dannede mandag rammerne for sagen, hvor en 46-årig mand, oprindeligt fra Hobro, blev kendt skyldig i stort set alle forhold, han var tiltalt i. Arkivfoto

Senere i dag afgøres det, hvor længe den 46-årige mand fra Hobro skal i fængsel for at have forgrebet sig på mindreårige drenge. Overgrebene og forsøg derpå er sket i blandt andet Fredericia og Randers.

Annonce

Fredericia/Kolding: Mandag blev en 46-årig mand - oprindeligt fra Hobro, men med rødder i blandt andet Randers-egnen - kendt skyldig i flere forhold ved Retten i Kolding.

Herunder samleje med barn under 15 år, blufærdighedskrænkelse samt forsøg på både samleje og andet seksuelt forhold end samleje med børn under 15 år.

Manden var tiltalt for seks forhold. Både de tre dommere og seks nævninge var enige om, at manden skulle dømmes skyldig i alle forhold. Dog blev han dømt delvist skyldig i et enkelt forhold.

I retten kom det blandt andet frem, at det er sjette gang, manden modtager en dom for sædelighedsforbrydelser.

Annonce

Uenighed om dom

I sagen vedrørende den dengang 14-årige dreng fra Fredericia har retten altså besluttet, at det er fundet bevist, at den nu dømte havde til hensigt at have sex med den nu 16-årige dreng.

Det skete blandt andet på baggrund af, at drengen i retten vedstod den forklaring, han gav til politiet i november 2016 - at der forelå en klar aftale om, at drengen og den 46-årige skulle mødes dagen efter og have sex. Til gengæld fik drengen 2500 kroner og en scooter.

Også i sagen, der omhandler en dreng fra Randers, hvor blandt andet samleje har været fuldbyrdet, er den 46-årige altså erklæret skyldig.

I sagen vedrørende en 11-årig dreng fra Vestjylland er den 46-årige alene blevet erklæret skyldig i blufærdighedskrænkelse, men han blev frifundet for blandt andet forsøg på voldtægt af barn under 12 år. I denne sag stemte to nævninge og alle dommere for en frifindelse af de øvrige forhold - udover blufærdighedskrænkelsen - mens fire nævninge stemte for, at den 46-årige var skyldig i alle forhold. Da dommerne hver havde to stemmer, blev det afgørende.

Annonce

Afgørelse venter

I to forhold - vedrørende besiddelse af børneporno samt blufærdighedskrænkelse af en dreng fra Vejle - blev den 46-årige også erklæret skyldig. Disse forhold havde han også tidligere erkendt.

Vedrørende forholdet, hvor den 46-årige var sigtet for at udføre - og på sig få udført - oralsex af en 17-årige dreng i Kolding mod betaling, er den 46-årige også blevet erklæret skyldig med begrundelse om, at der ikke kunne være tvivl om, at drengen var under 18 år.

Mandag omkring middag afgøres det, hvor stor en straf den 46-årige står overfor. Anklageren går efter forvaring, mens forsvareren siger maksimalt tre års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

En vision for åbenhed

Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce