Annonce
Kolding

48-årig mand skal i fængsel for groft bedrageri: Udlejede boliger, han ikke havde råderet over og snød 'kæreste' for 400.000 kroner

En bedrager fik en dom på et år og tre måneders fængsel ved Retten i Kolding. Arkivfoto: Michael Svenningsen
48-årige Gert Pedersen fik ubetinget fængsel for flere tilfælde af bedrageri, herunder for udleje af lejlighed i Kolding, han ikke havde råderet over, og for at udnytte et kæresteforhold til et lån på 400.000 kroner, han ikke havde intentioner om at betale tilbage.

Kolding: Det var en velklædt, rolig og fåmælt 48-årig Gert Pedersen, der iført Nike-kondisko, lysegrå bukser og en mørkeblå dunjakke onsdag tog plads i vidneskranken ved Retten i Kolding.

Her var han tiltalt for 20 forhold, der bestod af både dokumentfalsk, forsøg på bedrageri og 15 tilfælde af reel bedrageri til en værdi af over 500.000 kroner.

Med lav stemmeføring og med albuerne hvilende i hænderne, der lå på hans lår, erkendte han samtlige forhold.

Annonce

Fremgangsmåden var ganske simpel i de fleste forhold. Her tilbød Gert Pedersen nemlig noget, han - i 18 af tilfældene til kvinder - som han ikke havde råderet over.

Det gjaldt eksempelvis udlejning af to forskellige lejligheder på Fynsvej i Kolding, og han lejede et sommerhus i SeaWest af en kvinde fra Kolding, som aldrig så det fulde beløb tikke ind på kontoen. Hun tabte 22.560 kroner på sin kontakt til Gert Pedersen.

Andre forhold omhandler et sommerhus i Blåvand, nok en ferielejlighed i SeaWest samt salg af alt fra brænde til firmabilletter til Skanderborg. Alt sammen noget, han ikke har haft råderetten over.

I de fleste tilfælde havde han kontaktet folk på Facebook, som havde lavet opslag om, at de manglede eksempelvis en lejlighed eller ønskede at feriere i sommerhus.

Udnyttede kæresteforhold

Værst er to forhold, som blev takseret til særligt groft bedrageri.

Også her var fremgangsmåden ens, for i begge tilfælde havde han via datingportalen Dating.dk fået kontakt til kvinder, som han havde udviklet et kæresteforhold til.

Den ene kvinde kommer fra Fredericia Kommune, mens den anden kommer fra Sønderborg-området, og særligt forholdet til sidstnævnte endte galt.

- Vi startede med at se hinanden, og så tog det en forkert drejning. Jeg låner penge af hende, og min økonomi er ikke særligt god på det tidspunkt. Jeg havde ingen intention om at betale pengene tilbage, fortalte Gert Pedersen i retten.

Han forklarede, at godt nok kaldte de to sig for kærester, og forholdet varede da også flere måneder, men noget egentlig kærlighedsforhold var der ikke tale om fra hans side, indrømmede han.

Ordene kommer ikke af sig selv, og anklager Rasmus Sørensen måtte selv spørge, om han spillede på følelserne i forholdet for at kunne få flere penge. Det erkendte Gert.

Annonce

Falske papirer

Det bliver med tiden til flere lån, og pludselig skyldte han hende 400.000 kroner, og det fik kvinden fra Sønderborg til at gå ham på klingen.

- Jeg siger, at jeg nok skal betale tilbage, men hun bliver usikker på, om det er sandt, fortalte Gert Pedersen.

Derfor fabrikere han papirer, som skulle forestille at være fra skifteretten i Glostrup. Papirerne havde Gert Pedersen dog selv lavet.

Han sendte et billede af papirerne til kvinden, og heri stod, at Gert Pedersen ville få udbetalt knap 750.000 kroner fra boet efter en tilfældig kvinde. Pengene ville han bruge til at betale lånet tilbage. Det skete dog af gode grunde aldrig, og i retten erkendte han, at det heller aldrig havde været hans reelle intention.

Men kvinden fra Sønderborg er som nævnt ikke det eneste offer fra Dating.dk, og efter bruddet med førnævnte kvinde fik han kontakt til en ny via datingportalen. Også her brugte han falske følelser til at snyde hende til lån for knap 22.000 kroner, erkendte han.

Annonce

Dømt for flere tilfælde af bedrageri

Under retsmødet kom det frem, at Gert Pedersen ved Retten i Sønderborg tidligere er fundet skyldig i seks tilfælde af henholdsvis databedrageri, bedrageri og dokumentfalsk. Her blev han idømt straffe, der rangerer lige fra dagbøder og til fem måneders fængsel.

De tidligere straffe kom også til at påvirke straffen onsdag, for der har været ganske hurtige tilbagefald for Gert Pedersen. Derfor endte dommer Emil Hammerich Deleuran med at idømme Gert Pedersen ét år og tre måneders fængsel og et erstatningskrav på over 500.000 kroner.

Det kom efterfølgende frem, at udnyttelsen af kvinden fra Sønderborg-området alene blev takseret sig til et års ubetinget fængsel.

Gert Pedersen valgte at modtage dommen på stedet.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

34-årig fra talentprogram skal være erhvervsdirektør for Sydbank Kolding

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce