Annonce
Trekantområdet

5. årgang op på cyklen: Elever bidrog med gode synspunkter om den tohjulede ven

Elever fra Bredagerskolen har deltaget i workshops, som Jim Højberg, Peter Justesen og Britta Bitsch fra 'Jelling op på cyklen' har afholdt sammen med en lærer på skolens 5. årgang. Privatfoto
Bredagerskolens 5. årgang har haft besøg af projektet 'Jelling op på cyklen'.
Annonce

Jelling: Hvordan ser Jelling mon ud, hvis der ingen biler var? Sådan var en tegneopgaver til de tre 5. klasser på Bredagerskolen, da de i sidste uge arbejdede med cykling.

Da en dreng blot tegnede tre tomme huse, spurgte projektleder på 'Jelling op på cyklen', Britta Bitsch, om der ikke skulle mere på tegningen. Hertil lød svaret: "Nej. Hvis der ikke er biler i byen, er der ikke nogen, der gider bo i byen." Og sådan blev Britta Bitsch både overrasket og klogere.

Børnene fik også til opgave at tegne deres cykel- og gåruter ind på et kort over Jelling. Herefter skulle de udpege farlige steder i trafikken med et rødt mærke.

- Krydset, hvor Mølvangvej og Fårupvej krydser, fik flere røde mærker, men det værste sted er, hvor Bredager krydser Skovgade, og Bredager i den anden ende ved jernbaneoverskæringen. Men der kom også et rødt mærke i det skarpe sving på vejen op fra Fårup Sø. Disse og alle de andre markerede steder vil projektgruppen bringe videre til Jelling Lokalråd, som kigger nærmere på infrastrukturen i byen, og vil bringe deres overvejelser ind til politikerne og teknisk forvaltning, fortæller Britta Bitsch.

Der blev tænkt mange tanker, da elever fra Bredagerskolen satte fokus på at få 'Jelling op på cyklen'. Privatfoto
Annonce

Mange fordele

Eleverne var også bevidste om, at cykling er godt for miljøet og egen sundhed. Men også andre fordele kom på bordet. "Det er billigere", "du kan køre forbi en lang bilkø" og "du skal ikke betale for at parkere" var blandt de gode argumenter.

- Så nu vil klasserne gerne være med til at lave en cykelkampagne, så de kan få flere med til at cykle, lyder det fra Britta Bitsch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Fredericia

Nedlukningen er forlænget og påvirker familierne – koncernchef roser forældrene i Fredericia

Annonce