Annonce
Fredericia

50 træskibe stævner ud - Fredericia bliver formentlig et stop på ruten

I de seneste år har Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe anløbet Middelfart. Sådan bliver det ikke næste år. Til gengæld er Fredericia på programmet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskib har Fredericia på programmet i 2019. Havnedirektøren ser frem til henvendelse om det.

Annonce

Fredericia: Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe var senest forbi Fredericia i 2008, og nu tyder meget på, at det store sejlskibstræf igen stævner mod byen.

Foreningen holdt i weekenden generalforsamling, hvor ruten for næste års sejlads var på dagsordenen, og forslaget lyder på, at Fredericia bliver anløbshavn for cirka 50 skibe.

- Det er i hvert fald vores plan at spørge Fredericia, om de har lyst til at se os. Det har vi ikke fået gjort endnu, for vi ville lige få generalforsamlingen på plads og være helt sikre på, at det var den rute, vi vil, siger Jay Brun Jensen, der er stævneansvarlig.

Han vil i den nærmeste fremtid rette henvendelse til Fredericia Kommune.

Træskibene kommer

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe finder sted hvert år i uge 30.Op mod 50 træskibe i forskellige klasser deltager i kapsejladsen.

Skibene ankommer i løbet af eftermiddagen til havnene, hvor der plejer at være aktiviteter frem til om aftenen.

Det er også muligt at få en dagstur på nogle af skibene.

Annonce

Havnedirektør er ikke afvisende

Nils Skeby, der er direktør i havneselskabet ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg, ser frem til at høre fra foreningen.

- Det lyder spændende. Jeg kender godt til arrangementet - også fra Nyborg Havn, hvor vi har støttet det i forskellige sammenhænge, for det er nærliggende for havne som vores slags, siger Nils Skeby.

Som navnet antyder plejer træffet at anløbe fynske havne, men næste år er der planlagt afstikkere til det jyske. Ikke blot Fredericia er på listen - også Sønderborg kan forvente at få besøg.

- Det er et udtryk for, at vi gerne vil udvikle denne sejlads og prøve noget forskelligt. Derfor tænkte vi, at Fredericia kunne være et godt bud. Jeg har selv deltaget i det, der hed Tallships-dage, som blev arrangeret for nogle år siden, og der blev vi vældigt godt modtaget, siger Jay Brun Jensen.

Annonce

Farvel til Middelfart

De nye destinationer betyder farvel til andre. Blandt andet vil Middelfart ikke få besøg af sejlskibene i 2019.

- Vi gør et stort nummer ud af, at der ikke er nogen, der er sikre. Det gør vi, fordi vi ønsker at lave en så varieret sejlads som muligt, siger Jay Brun Jensen, som dog understreger, at Middelfart sagtens kan vende tilbage på et tidspunkt.

Hvis aftalen falder på plads, ankommer træffet til Fredericia mandag 22. juli om eftermiddagen og sejler igen om tirsdagen mod Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona-tal torsdag: 16 nye bekræftede tilfælde

Annonce