Annonce
Trekantområdet

550 medarbejdere på Kolding Sygehus er allerede blevet vaccineret mod corona

550 medarbejdere her på Kolding Sygehus blev mellem jul og nytår vaccineret mod covid-19. I løbet af de næste par uger får endnu flere medarbejdere ifølge den aktuelle plan tilbud om at blive vaccineret. Foto: Søren Gylling
Mellem jul og nytår har adskillige hundrede ansatte på Kolding Sygehus fået første vaccination mod covid-19, og en hel del flere kan formentlig forvente at få tilbudt vaccinationen her i januar.

Kolding: Der var godt gang i vaccinestikkene på Kolding Sygehus to dage mellem jul og nytår.

Her blev hele 550 af de ansatte på Kolding-afdelingen af Sygehus Lillebælt nemlig vaccineret mod covid-19. Alle 550 hører til frontpersonalet, som ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer er blandt nogle af de første, der får tilbud om en coronavaccine.

Med den omfattende vaccination er det allerede næsten hver fjerde medarbejder på Kolding Sygehus, som har fået den første af de to nødvendige vaccinationer mod corona.

Kommunikationschef på Sygehus Lillebælt, Cathrin Tromborg Bræstrup, oplyser, at man har udvalgt de 550 første, der fik tilbud om coronavaccine, ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer om, hvilken rækkefølge vaccinen skal gives i til befolkningen.

Hun forklarer desuden, at ifølge den aktuelle plan for de videre vaccinationer ser det lige nu ud til, at man på Sygehus Lillebælt kommer op på, at i alt 1800 medarbejdere har fået første vaccination inden udgangen af uge tre.

På Sygehus Lillebælt arbejder der i alt lidt over 5000 ansatte. I omegnen af 2200 af dem arbejder på Kolding Sygehus, og når der i løbet af de kommende uger kommer endnu flere vaccinationer til Sygehus Lillebælt, er det foreløbig planen, at nogle af dem igen skal gives på sygehuset i Kolding.

Annonce

Kun få siger nej

Cathrin Tromborg Bræstrup understreger dog, at planerne for udrulningen af coronavaccinationerne jævnligt bliver ændret, og planen kan derfor se anderledes ud om nogle dage.

Man registrerer ikke, hvor mange af medarbejderne på sygehuset, som ikke tager imod tilbuddet om vaccination, da det er et frivilligt tilbud, oplyser Cathrin Tromborg Bræstrup.

Hun fortæller dog som eksempel, at på afdelingerne Medicinske Sygdomme og Akutafdelingen, hvor 200 medarbejdere fik tilbud om vaccination, sagde kun tre-fire ansatte nej til at få prikket. Dertil kommer ansatte, der fravælger vaccinationen netop nu, fordi de for eksempel er gravide, ammer eller planlægger at blive gravide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce