Annonce
Fredericia

578 gadenavneskilte er nu på vej - lokalt firma står for opsætningen

Den lokale virksomhed Niels Kruse A/S er i fuld gang med at opsætte de nye 578 gadenavneskilte på gader og torve indenfor voldene. Det er Bevaringsfonden, der finansierer skiltene og opsætningen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

De 578 gadenavneskilte til 720.000 kroner, der i november blev meldt ud var på vej i Fredericia indenfor voldene, er nu i gang med at blive monteret. Opsætnings-processen forventes dog at blive lidt længere end først beregnet.

Annonce

Fredericia: Omkring 51 gader og torve får sandsynligvis i løbet af den kommende måned skiftet de traditionelle blå og hvide gadenavneskilte ud med nye i en mørkerød og hvid udgave.

Som Fredericia Dagblad kunne fortælle i november, har Bevaringsfonden finansieret 578 skilte til i 720.000 kroner. Skilte, der opsættes på gader og stræder indenfor voldene. Det arbejde er nu gået i gang.

Det er det lokale firma, Niels Kruse A/S, der vandt udbuddet om at opsætte de mange skilte. I mandags blev de første blåhvide pillet ned og erstattet med de nye.

Annonce

Længere proces

Medarbejderne, der på hjørnet af Danmarksgade og Vendersgade fredag formiddag var i fuld gang med skilte-udskiftningen, fortæller dagbladets udsendte, at der dagligt vil blive opsat mellem 20 og 25 skilte. Arbejdet forventes at være færdigt indenfor en måned, men da alle skiltene endnu ikke er klar, er der lidt usikkerhed omkring datoen.

Den oprindelige plan, som det blev fremlagt på Fredericia Byråds by- og planudvalgsmøde i november, lyder dog, at skiltene opsættes inden 1. maj i år.

- Skiltene er stadig ved at blive produceret, og det er jo en ordentlig ordre, der er lagt hos producenten. Så jeg regner med, at de sidste skilte vil være kommet op i løbet af maj, lyder det fra Jørgen Serup, arkitekt i Fredericia Kommune, Plan og Arkitektur.

Annonce

65 millioner

De nye gadenavneskilte kommer ikke til at hænge samme sted, som de hidtil blå og hvide har gjort. Der er lidt forskel på størrelsen af de to slags skilte. Efter opsætningen af skiltene skal en maler derfor løbe over de mange facader.

Bevaringsfonden er en del af en A.P. Møller-donation, og består af repræsentanter fra A.P. Møller og byrådspolitikere fra Fredericia.

Den sidste ansøgningsrunde i Bevaringsfonden for Fæstningsbyen er overstået, og det er derfor ikke længere en mulighed at søge om støtte derfra. I alt donerede A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal 50 millioner kroner til renovering af bygningsfacader indenfor voldene i Fredericia tilbage i 2012. Juni 2016 modtog kommunen yderligere 15 millioner kroner til at fortsætte arbejdet i Bevaringsfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce