Annonce
Fredericia

6. Juli Garden gjorde det nemt for formand og familie at føle sig hjemme i Fredericia

Peter Vind Larsen havde ikke regnet med, at 6. Juli Garden skulle få så stor betydning for ham og hans familie, efter at de var flyttet til Fredericia. Nu er han formand for den 50 medlemmer store bygarde. Foto: Marianne Husted
Formænd for garden og for støtteforening kan fortælle om en topprofessionel 6. Juli Garde, hvor alle spiller for holdet. Men også en garde hvor der er nul tolerance over for mobning.
Annonce

Fredericia: Peter Vind Larsen havde ikke forestillet sig, at han skulle være formand for en garde, da han og familien flyttede fra København til Fredericia i 2014.

I dag kan han se, at det har været en gevinst for hele familien, da farmor tog et lidt modstræbende barnebarn med til sommerarrangementet "Garder for en dag".

Mødet med 6. Juli Garden har nemlig gjort det nemt for hele familien at falde til i en ny del af landet.

Datteren Iben fik straks interesse for det. 6. Juli Garden er stadig en stor del af den 16-åriges liv. Hustruen er blevet medlem af bestyrelsen for 6. Juli Gardens Venner. Hun hjælper også med til at sy og reparere uniformerne.

Vi leverer en professionel ydelse, som vi får betaling for. Vi er ikke ligegyldige.

Peter Vind Larsen

Annonce

Lod sig overtale

Selv lod han sig overtale af den tidligere formand Sonja Christensen til at overtage formandskasketten. Det tog dog et par år, for Peter Vind Larsen syntes, han havde rigeligt at se til, da han ofte er på udlandsrejse i forbindelse med sit arbejde.

Den foreningsvante Peter Vind Larsen sagde ja på den betingelse, at det er i orden, at han ikke kan have sin daglige gang i garderhuset eller deltage i alle ture. Til gengæld er det organisatoriske og økonomien i foreningen i sikre hænder hos ham.

Selv har forstmanden aldrig spillet på noget. Men datteren var allerede en dygtig pianist, da hun kom ind i 6. Juli Garden. Siden blev piccolofløjten hendes instrument. Hun har også valgt musiklinjen på gymnasiet og overvejer, om hun skal have sin fremtidige karriere inden for musikken.

Annonce

Gøre en forskel

Den samme historie kan den tidligere formand og nuværende formand for 6. Juli Gardens Venner fortælle.

Det var også hendes børns begejstring for 6. Juli Garden, som fik hende til at engagere sig og gøre en forskel for børn.

Sonja Christensen ser, at der ligger en god opdragelse i at være medlem af garden.

Og så kan børn og unge være sikre på, at her er der nul tolerance over for mobning.

Sonja Christensen har været engageret i 6. Juli Garden i adskillige år. Hun bliver ved så længe, hun kan gøre en forskel for børn og unge. Foto: Marianne Husted
Annonce

Professionelt niveau

Ambitionsniveauet har overrasket Peter Vind Larsen:

- Det er ikke bare for sjov. Når man spiller i den røde uniform, spiller man på førsteholdet, siger han.

De lærer også, at hvis de ikke yder deres bedste, går det ud over hele holdet, som lige nu tæller 50 medlemmer, hvoraf 35 er på førsteholdet.

- De unge vælger os, fordi de gerne vil lære noget. De er stolte af at tilhøre en af Danmarks bedste bygarder.

Det er også historien om stærke venskaber.

- Piger og drenge i alle aldre spiser sammen, tager på bytur og hygger sig, siger Peter Vind Larsen.

Der er en stor stolthed og professionalisme, når man er medlem af 6. Juli Garden. Foto: Morten Pape
Annonce

Garden betyder meget

Peter Vind Larsen værdsætter den store berøringsflade, han som formand med andre foreninger, kommunen og erhvervslivet.

- Når vi er til planlægningsmøde med kommunen, lyder spørgsmålet typisk: Hvad kan vi gøre for hinanden.

Fredericia Shopping og ADP er typiske samarbejdspartnere. Peter Vind Larsen vil gerne udvide kredsen af samarbejdspartnere og indgå nogle langsigtede sponsoraftaler.

Han har klart fornemmelsen af, at 6. Juli Garden betyder meget for Fredericia og dem, de spiller for.

- Vi leverer en professionel ydelse, som vi får betaling for. Vi er ikke ligegyldige.

Garden kommer da også vidt omkring lige fra Præriefesten i Nr. Snede til årsfesten hos Rema 1000, lige som den stiller op til hver en festlig begivenhed i Fredericia.

Der er hele tiden bud efter 6. Juli Garden. Ikke kun fra lokalområdet - nej, det jubilerende korps er populært mange steder i landet. Foto: Morten Pape
Annonce

Gang i støtteforening

Den nye formand for 6. Juli Gardens Venner - men særdeles velkendt ansigt i garden - har sat sig som mål, at der skal mere gang i at skaffe midler til 6. Juli Garden.

- Det må ikke være dyrt at gå hos os. Alle skal kunne være med, lyder hendes motto.

Støtteforeningen stiller da også gerne op, når der skal gives en hånd med til arrangementer i Event C, Sommerrock og hos Fredericia Shopping.

- Min ambition er at få flere forældre inddraget, siger hun.

Og som både støtteformanden og formanden har erfaret - ja, så giver det venskaber og et godt netværk at engagere sig.

6. Juli Garden er ikke kun musik, røde og blå uniformer a la uniformerne, som soldaterne bar under udfaldet fra Fredericia i 1849. Det er også en række møder for at arrangere, forberede sig på danmarksmesterskaber i Vejen og arbejde for at skaffe de nødvendige midler til garden. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Fynsk familie er blevet milliardærer på olie: - Det ville være bedre, hvis vi kunne undvære det

Annonce