Annonce
Trekantområdet

60-årig tiltalt for at lade hund bide kvinde: Er flexline sikkerhed nok?

Hunden her er iført flexline, som altså kan gøres længere eller bremses ved en bestemt længde. Flexliner kan typisk udvides til mellem fem og ti meter. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den 60-årige tiltalte sagde, at hunden blot var hoppet op på kvinden. Kvinden forklarede omvendt, at hunden pludselig sad i læggen på hende.
Annonce

Kolding: Har man gjort nok for at sikre, at en hund ikke forvolder skade, hvis den er i flexline?

Det spørgsmål skal Retten i Kolding tage stilling til. Tirsdag eftermiddag blev en 60-årig mand nemlig stillet for en dommer ved Retten i Kolding tiltalt for at have overtrådt hundeloven, fordi den hund, som manden passede, angiveligt bed en kvinde, mens hunden var ved at blive luftet. Dette skete, imens hunden var iført en flexline, som er en line, der kan gøres længere.

Episoden, som noget usædvanligt er endt i retten, stammer tilbage fra august 2017. Her var den 60-årige ude af luften hunden, som han gennem en længere periode skulle passe for sin datter. Ifølge anklageskriftet skulle hunden på gåturen have bidt kvinden i læggen, men dette nægtede manden.

- Det er løgn, slog manden fast.

Ifølge ham kom kvinden op på siden af ham, da han vej på vej op ad en rampe ved nogle lejligheder på Tvedvej.

- Jeg går dårligt, så jeg ved, jeg havde låst linen, så den var omkring en meter. Hunden skulle hjælpe mig op ad rampen. Hun kom op på siden af mig og sagde til mig, at hendes hund var otte år gammel, så nu måtte det snart være tid. Jeg ved ikke, hvad hun mente, sagde manden.

- Det, der skete, var, at hunden hoppede op og skubbede til hende. Det var det eneste, der skete, sagde han.

Annonce

"Pludselig sad den i læggen"

Kvinden havde dog en anden udlægning af sagen. Hun forklarede, at hun kom gående tre-fire meter foran manden og hunden, da hun pludselig blev bidt.

- Jeg gik helt almindeligt, og pludselig sad den i læggen på mig, sagde hun.

- Det kan ikke være noget andet. Overhovedet ikke. Det var munden, der sad i benet på mig, forklarede hun.

Kvinden fik et sår på benet. Da manden blev forevist billeder af såret, nægtede han, at det var hunden, der skulle have lavet det.

- Jeg ser det som om, det er en gaffel, der har lavet såret. Hvis det havde været en hund, havde der været blå mærker. En hund kan ikke bide uden at lave blå mærker, sagde han.

Sagen er blevet optaget til dom. Den falder 1. december. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om bødestraf på omkring 4000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Borgerlige ønsker mere åbenhed: Men V erkender selv at have været med til at afskaffe spørgetid i byråd

Annonce