Annonce
Fredericia

60-årige Inge-Lise er kommet i job efter ti år på kontanthjælp

Via projektet ?Flere Skal Med? har Inge-Lise Eriksen fået fast arbejde. Det er på DMG Mori i Erritsø, hvor hun køber ind, anretter frokost og rydder op igen for virksomheden. Foto: Peter Leth-Larsen

- Jeg tænkte, jeg var blevet for gammel, fortæller 60-årige Inge-Lise Eriksen, som sidste år afleverede 25 ansøgninger uden held. Men via projektet "Flere skal med" har den 60-årige fredericianer fået et fleksjob i Erritsø-virksomheden DMG Mori.

Annonce

Fredericia: For to måneder siden gik en drøm i opfyldelse for Inge-Lise Eriksen.

Efter at have været på kontanthjælp i cirka ti år havde den 60-årige fredericianer første arbejdsdag i et nyt job hos DMG Mori i Erritsø. Virksomheden sælger CNC-maskiner, og Inge-Lise Eriksens job er at købe ind og anrette frokost til kollegerne.

- Jeg havde sat mig for, at jeg ville ud og arbejde. Jeg ville ikke sidde hjemme og kukkelure, siger hun.

Jeg vil gerne ud og være sammen med andre mennesker.

Inge-Lise Eriksen

19 er kommet i job

Projektet "Flere skal med" blev oprettet i efteråret 2017. Formålet var at hjælpe borgere, der har været ledige i mere end fem år, tilbage på arbejdsmarkedet.130 borgere været i målgruppen for projektet, oplyser Trine Maria Nielsen, som er konstitueret teamchef for Integration & Indsatser i Fredericia Kommune. Resultaterne for deltagerne indtil videre:

Ordinære job i alt: 19

Heraf fuldt selvforsørgende:10

Og i småjobs: 9

I virksomhedspraktik: 25

I løntilskud: 1

I uddannelse, fuldt selvforsørgende: 2

Tildelt revalidering: 2

Dårlige knæ og en svag ryg har holdt 60-årige Ingelise fra arbejdsmarkedet i flere år. Men to nye knæ har igen gjort Ingelise arbejdsdygtig, og for to måneder siden fik hun arbejde. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Bange for at hun var for gammel

Sidste år søsatte Fredericia Kommune projektet "Flere skal med" for borgere, der har været på kontanthjælp i mere end fem år. Inge-Lise Eriksen kom med i projektet, som foregår i lokaler på sundhedshuset. Da muligheden opstod hos DMG Mori, fik Inge-Lise hjælp til at skrive en ansøgning. Det skete via en jobformidler fra jobcentret.

- Jeg startede 20. august, og jeg har 11 timer om ugen i et fleksjob. Jeg ledte efter noget til 20 timer, men det her er også fint, siger Inge-Lise Eriksen.

Hun har ingen uddannelse, men har tidligere haft ansættelser ved vejvæsenet og på et plejehjem. Men i de seneste snart ti år, har hun været på kontanthjælp, fortæller Inge-Lise, som har fået to knæoperationer og for tre år siden blev ramt af en diskusprolaps. Smerterne i ryggen er ikke helt væk, men hun var fast besluttet på at finde et arbejde.

- Jeg var nok ude med 25 ansøgninger til butikker i Fredericia og ude på Vejlevej. Jeg afleverede dem selv, og fik at vide, jeg nok skulle høre fra dem. Men den eneste, jeg hørte fra, var Aldi. Så tænkte jeg, det kunne være lige meget. Og jeg garanteret var for gammel, fortæller Inge-Lise Eriksen.

Men for gammel var hun netop ikke hos DMG Mori. Her er alderen snarere en kvalifikation, hvis man spørger servicechef Niels Gyldenvang. Virksomheden har tidligere haft en erfaren kvinde i samme funktion som Inge-Lise. Det kom i stand via 50 + Senior Erhverv Fredericia.

- Inge-Lise har tidligere arbejdet på et plejehjem, hvor hun har stået i et køkken. Hun er en husmoder af den årgang, og der er ikke så meget, man skal lære dem. Hun kunne gå i gang med det samme, og hun går op i det, siger Niels Gyldenvang og nævner et eksempel: En pålægsbakke stilles ikke bare direkte på bordet. Nej, pålægget rulles ud på et fad og serveres med hakkede løg henover. Med kærlig og rutineret hånd.

- For så vidt kunne det godt være én på 18. Men chancen for, det bliver godt, er større med én på 60. Med de opgaver, vi har. En 18-årig vil jo heller ikke have et job med to timer om dagen, siger Niels Gyldenvang.

- Jeg vil ikke sidde hjemme og kukkelure, siger Inge-Lise Eriksen. Foto: Peter Leth-Larsen

Inge-Lise Eriksen møder typisk møder klokken 10.30 og går hjem et par timer senere.

- Jeg kan gå og passe mig selv. Nogle dage dækker jeg op til tre-fire stykker. Andre dage er det ni. Jeg handler hver mandag og onsdag og bestemmer, hvad de skal have til frokost. Har de særlige ønsker, skal jeg nok få det købt, siger Inge-Lise, som nyder hverdagen blandt kollegerne. Og de ekstra 1500 kroner, jobbet giver hende hver måned.

- Jeg håber, at jeg kan blive her, til jeg går på pension, siger hun.

Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce