Annonce
Fredericia

60 pigehold er lige nu klar til fodboldcup i Madsby - men corona afgør hvornår

Dalum-pigerne var et af de mange hold, som i 2018 havde en fest i Madsby. FfF'ernes Madsby Pigecup har de seneste 24 år trukket tusindvis af piger til Madsby, men den 25. udgave er tvivlsom til juni på grund af coronaen. Arkivfoto: Søren Gylling
Det er uvist, hvor hurtigt Danmark åbner op, og det presser arrangørerne af Madsby Pigecup. Cuppen skal afvikles for 25. gang den 5.-7. juni, men det afhænger af, om danskerne kan bevæge sig frit omkring til den tid.
Annonce

Fredericia: Der er to måneder til, at FfF har planlagt at afvikle den 25. udgave af Madsby Pigecup, men arrangørerne har endnu ikke besluttet, om cuppen skal afvikles på den planlagte dato eller udskydes. Mandag aften sad Svend Erik Kristensen, hovedansvarlig for arrangementet, med spidse ører og lyttede til statsminister Mette Frederiksens (S) nyeste melding om at genåbne Danmark.

- Men det var ikke konkret udover, at jeg kan fornemme, at det kommer til at tage lang tid, før der åbnes helt op. Så vi tager den endelige beslutning til et bestyrelsesmøde i aften (tirsdag, red.), tror jeg. Vi er klar til at trykke på knappen for arrangementet, for alt er på plads, men vi skal være helt sikre på, at det er realistisk, siger Svend Erik Kristensen.

En af arrangementets udfordringer er, at mange af de 1500 deltagere, man håber at kunne trække til Fredericia den 5. - 7. juni, skal overnatte på kommunens skoler.

- Det vil sige, at vi skal have mulighed for at have omkring 15 piger liggende sammen i klasselokaler, og kan det lade sig gøre til den tid? Det er sørme svært at sige, vurderer Svend Erik Kristensen.

Vi er klar til at trykke på knappen for arrangementet, for alt er på plads, men vi skal være helt sikre på, at det er realistisk.

Ansvarlig for Madsby Pigecup Svend Erik Kristensen.

Annonce

Konfirmationer udfordrer

Tirsdag aften skal usikkerheden diskuteres grundigt igennem og ikke mindst alternativet.

- Vi vil meget gerne afvikle cuppen som planlagt. Hvis det ikke er muligt, så skal vi se på en ny dato i august eller september, men det ser allerede svært ud, konstaterer Svend Erik Kristensen.

En af de store udfordringer på en udsættelse er, at forårets konfirmationer er flyttet.

- Jeg har været inde at kigge på sogne-hjemmesider i hele landet og kan se, at konfirmationer er flyttet både til august og september. Hvis vi rammer en stor konfirmationsweekend på det tidspunkt, så vil det betyde, at mange U-14 hold ikke kan deltage, og det vil være ærgerligt, siger Svend Erik Kristensen.

Så om det overhovedet er muligt at finde et bedre tidspunkt efter sommerferien, skal bestyrelsen også vurdere.

- Hvis det er umuligt, så kan det være nødvendigt helt at vente til 2021, men det vil så stadig være vores 25. udgave af turneringen, siger Svend Erik Kristensen.

Annonce

Frist 1. maj

Der er sidste tilmeldingsfrist til stævnet den 1. maj. Indtil videre er 60 hold tilmeldt, og der kommer selv i denne usikre tid stadig tilmeldinger. Turneringen er en af de store tilbagevendende, som har vundet stor popularitet landet rundt og hos tyske klubber.

- Vi plejer at være op til 150 hold, men vi er også tilfredse, hvis vi kan ramme 100 i år. Vi er på den anden side af det antal hold, vi minimum skal være, men jo flere jo sjovere. Vores leverandører er indstillet på, at vi trækker den endelige beslutning om stævnet til det sidste, men vi nærmer os afgørelsen, siger Svend Erik Kristensen, som har set arrangementer på stribe omkring sig blive aflyst eller rykket.

- Vi er nødt til at afgøre noget nu, for vi skal også tage hensyn til klubberne, som skal komme hertil. Skal de have bestilt busser eller anden transport, så skal de vide besked snart, siger Svend Erik Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce