Annonce
Fredericia

700 elever fejrer sidste skoledag ved Ungdommens Hus

Fredag er det afgangsklasserne i Fredericia Kommune, som holder sidste skoledag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Afgangsklasserne i Fredericia Kommune fejrer sidste skoledag ved Ungdommens Hus på fredag.

Fredericia: Lige om hjørnet lurer eksamenstiden for folkeskoleeleverne. 700 elever fra folke- og privatskoler i Fredericia Kommune er på fredag inviteret til at fejre sidste skoledag med et arrangement ved Ungdommens Hus.

De ansatte i ungemiljøerne har arrangeret dagen i samarbejde med personalet fra Ungdommens Hus, Den Matrikelløse Klub, politiet og et antal frivillige. Arrangementet starter kl. 10 og slutter kl. 16.45. I løbet af dagen er der forskellige konkurrencer og kåringer, og der er også mulighed for, at de unge kan få lidt at spise og drikke i form af grillpølser, frugt og vand, der serveres gratis for eleverne.

Planen for dagen

I en pressemeddelelse oplyses det, at der for at skabe de bedst mulige rammer for afgangsklasserne er uddelt særlige armbånd, som de skal bruge for at få adgang til pladsen.

Personalet i ungemiljøerne kender de unge og ser frem til at tilbringe en sjov sidste skoledag sammen med dem. Politiet er er også tilstede sammen med et hold samaritter fra Dansk Røde Kors.

Kl. 10-12 holder 10. klasse/UngFredericia sidste skoledag på pladsen, og kl. 12-17 ankommer kommunens 9. klasser til Ungdommens Hus og fejrer dagen sammen med eleverne fra 10. klasse.

En DJ sørger for den gode stemning i teltet, som er sat op til lejligheden. Her kan de unge feste frem til kl. 16.45, hvor arrangementet stopper.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce