Annonce
112

72 brandfolk kæmper mod branden i Børkop: Hele lageret er brændt ned

72 mand har været i gang med at slukke den voldsomme brand i Børkop. Foto: Jørgen Flindt
Branden hos Schou i Børkop har krævet hjælp fra brandvæsen nær og fjern. Branden forventes først slukket i morgen tidligt.
Annonce

Børkop: Brandfolk fra nær og fjern har dagen igennem været igang med at slukke den store brand i lageret hos Schou, det der tidligere hed HP Værktøj, på Industrivej i Børkop.

- Vi har haft 72 mand i gang. Og tyve køretøjer som er kommet til fra nær og fjern, forklarer Kristian Müller, der er indsatsleder hos Trekant Brand.

Brandvæsenet har fået hjælp fra blandt andet Middelfart, Lunderskov og sønderjyske Stepping, men det nærmeste sted er dog kun cirka 200 meter længere henne ad Industrivej.

Her holder Børkop Brandvæsen til.

- De var her først. Fra alarmen gik, til de var på plads, gik der måske fem minutter. Det var fem minutter hurtigere, end jeg var fremme. Så de har været i gang helt fra starten af, og de er stadig i gang, siger indsatslederen.

Annonce

Vejret med Børkop

Men selv så hurtigt en ankomst har ikke været nok til at stoppe den ulmende ild. Det tyder på, at det er en ukrudtbrænder, der har startet branden. Og den har vist sig umulig at slukke.

Det hele er brændt ned på den ene side af vejen. Her lå det mindste lager på 8000 kvadratmeter. Det er det, som er brændt ned, mens det store hovedlager på den anden side af vejen er intakt.

Undervejs gennem dagen, siden branden brød ud midt på eftermiddagen, har en tyk, sort røg søgt mod himlen.

- Vejret har været med Børkop i denne situation. Røgen er blæst væk fra byen, og den er kommer højt op og blevet spredt. Vi har vurderet, at røgudviklingen ikke har været til fare, siger Kristian Müller.

Branden er nu under kontrol, men den er langt fra slukket. Den blusser hele tiden op.

- Vi må nok forvente, at vi skal have nogle mand til stede hele natten, og mit bedste bud er, at vi har slukket branden i morgen tidligt, siger indsatslederen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce