Annonce
Middelfart

77-årige Mogens fræser frivilligt og er med til at sikre god økonomi i Husby Forsamlingshus

Mogens Poulsen har i flere år været frivillig på "Udeholdet" i Husby Forsamlingshus. Holdet sørger for den udvendige vedligeholdelse, men når der skal skrælles 70 kilo kartofler, er Mogens Poulsen også klar til at give en hånd med. Foto: Mia Harm Madsen
Med to hænder og en del gå-på-mod når man langt. 77-årige Mogens Poulsen har i flere år været frivillig i Husby Forsamlingshus, og det er indsatser som hans, der gør, at en lille landsby kan præstere et flot samlingssted.

Husby: 77-årige Mogens Poulsen fra Emtekær har det lidt med Husby Forsamlingshus, som en bjergbestiger har det med et bjerg.

- Jeg hørte en gang om en mand, der kravlede op på Kilimanjaro. Da han blev spurgt, hvorfor han gjorde det, svarede han: "Fordi det er der", siger Mogens Poulsen, der igennem de sidste syv-otte år har været en del af "Udeholdet", der vedligeholder det gamle forsamlingshus.

Gennem de sidste tre uger har han hver formiddag brugt lidt af sin tid på at fræse fuger i huset fra 1904. De trænger til at blive ordnet, og de er meget hårde at fræse ud, så det kommer til at tage længere tid end først beregnet. Men Mogens Poulsen holder ved.  Han stopper først, når det er færdigt, og imens tænker han på, hvor pænt det bliver, når det står nyfuget.

Annonce
Mogens Poulsen har gang i mange projekter. Ikke mindst i sit eget hus, men derfor tager han alligevel en tørn i Husby Forsamlingshus. Foto: Mia Harm Madsen

Det er blandt andet med folk som Mogens Poulsen, at forsamlingshuset i Husby kan holde skruen i vandet.

Flere borgerdrevne initiativer er med til at sikre forsamlingshusets gode økonomi. For eksempel var det en rigtig god idé at lave takeaway under nedlukningerne, for det var et koncept, folk i lokalområdet kunne forholde sig til, og de kvitterede med at købe så meget af det, at det gav et pænt overskud.

Også nedlukningen blev brugt til at få malet og tapetseret den indvendige del af forsamlingshuset, så den er klar til nye arrangementer, når landet igen åbner helt op.

Betaler tilbage

På stilladset står Mogens Poulsen så formiddag efter formiddag.

Skulle man have haft et firma til det, havde det nok kostet 60-70.000 kroner, vurderer han.

Men med vedholdenhed, en fugefræser, et lånt stillads og en kaffepause i ny og næ, kan Mogens Poulsen ordne det hele for cirka 3000 kroner.

Med et lånt stativ og det rette værktøj når Mogens Poulsen igennem hele gavlen. Fugerne driller lidt, for de er stenhårde, og det trækker hele processen. Men færdig, det skal han nok blive, siger han. Foto: Mia Harm Madsen

- Jeg tænker på det som om, at jeg betaler tilbage for alle de gode stunder, jeg har haft her i forsamlingshuset, siger Mogens Poulsen.

Selv om gavlen lige nu er et enmandsprojekt, så deltager han også i mange af de andre aktiviteter, der er omkring forsamlingshuset. For når der skal skrælles 70 kilo kartofler til den populære takeaway, står Mogens Poulsen der også.

- Det er da hyggeligt at skrælle. Men det er, fordi jeg har "roehakker-genet". I gamle dage, når vi hakkede roer, så skulle vi op og ned i rækkerne mellem roerne. Vi skulle ikke tænke så meget, vi skulle bare fortsætte, siger han om den tilgang, han har til både roer, kartofler og altså også genstridige fuger.

77 år er ingen hindring. Mogens Poulsen springer ubesværet rundt på både stigen og stilladset. Foto: Mia Harm Madsen


Jeg tænker på det som om, at jeg betaler tilbage for alle de gode stunder, jeg har haft her i forsamlingshuset.

Mogens Poulsen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Karsten istandsatte tidligere kirke med hjælp fra kendt arkitekt - nu skal den sælges

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Er dette løsningen? Kaos-kryds skal måske udstyres med hjemmelavede skilte

Fredericia For abonnenter

Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil hjælpe de ansatte: - Familieafdelingen skriger på flere flere folk

Alarm 112

Pjedsted indhyllet i røg under halmbrand: Ejer bliver nu sigtet

Fredericia

Efter kritik af udledning af grundvand fra Kanalbyen: Miljørapport viser ingen overskridelser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Middelfart

Brugsforening rykker over bæltet og overtager Skærbæk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Genåbning af Nørreport trækker ud: Men nu lysner det for bilisterne

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Fredericia

Efter to års pause: Studenter var tilbage på  Landsoldatpladsen

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Fredericia

Lille parti med stort valgprogram: Men personsager vil også fylde i efteråret

Annonce