Annonce
Fredericia

77 poppeltræer må lade livet: Cyklisterne får bedre forhold

Det er poppeltræer som disse, der i den kommende tid må lade livet, for at give cyklister forbedrede forhold. Der er dog kun tale om fældning af de træer, kommunen har vurderet, er med til at ødelægge cykelstien. Skærmbillede: Google Street View
Gennem den kommende måneds tid vil cyklister på Vestre Ringvejs nordlige halvdel opleve at skulle køre på samme sti som modkørende cyklister, fordi 77 poppeltræer skal fældes. Til gengæld skaber det forbedrede forhold for den tohjulede trafikant.

Fredericia: Enhver, som har cyklet ad Vestre Ringvej, kender formentligt til det. Trærødder, der skaber revner og ujævnheder i asfalten, har længe været et problem. Nu gøres der noget ved det frem til 15. september, hvor 77 poppeltræer fældes.

- Vi fælder de poppeltræer, vi har vurderet, er med til at ødelægge cykelstien. De, som kender strækningen, ved, at vi har prøvet alverdens ting og prøvet at skifte asfalten ud, hvor rødderne slår igennem. Men popler er en meget aggressiv træart, der har rødderne langt ud, og det er vi nødt til at tage konsekvensen af, hvis vi også skal have en cykelsti, man vil cykle på fremadrettet, forklarer Morten Svanborg, der er chef for vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune.


Annonce

De, som kender strækningen, ved, at vi har prøvet alverdens ting og prøvet at skifte asfalten ud, hvor rødderne slår igennem. Men popler er en meget aggressiv træart, der har rødderne langt ud, og det er vi nødt til at tage konsekvensen af, hvis vi også skal have en cykelsti, man vil cykle på fremadrettet.

Morten Svanborg, chef for vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune.


I stedet bliver poplerne erstattet af andre, mindre aggressive træarter, som ikke nødvendigvis får samme placering som de nuværende popler, der fældes.

- Vi vil være opmærksom på, at træerne får de bedst mulige vækstmuligheder, samtidig med at vi holder cykelstien, så man kan cykle på den, pointerer Morten Svanborg.

Vær opmærksom

Det er Hededanmark, som står for opgaven med at fælde, afsyre og i sidste ende lave poplerne til flis. Stubbene bliver rodfræset, så der ikke vokser nye popler op. Ifølge Morten Svanborg er arbejdet startet med udgangspunkt, hvor Egumvej krydser Vestre Ringvej. Herfra går det mod Egeskovvej.

Undervejs vil cykelstierne som minimum være farbar i én side, men skal du afsted på jernhesten, bør du være ekstra opmærksom på modkørende cyklister på strækningen, der løber fra Vestre Ringvej ved Nørre Allé mod nordøst frem til rundkørslen ved Vestre Ringvej/Egeskovvej og et kort stykke ad Egeskovvej.

Der er i alt tale om 58 træer i den side af vejen, der er tættest på midtbyen, mens der i modsatte side fældes 19 træer.

På længere sigt er planen, at den resterende del af cykelstien på Vestre Ringvej ned til Strandvejen skal have en overhaling med ny belægning. Her skal Banedanmark dog først lægge strømkabler i jorden i forbindelse med elektrificering af togene.

- Vi vil ikke lave helt ny belægning, hvis den skal graves op igen. Så vi ved ikke præcis, hvornår det bliver, men vi er i dialog med Banedanmark, oplyser Morten Svanborg.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Alarm 112

Røgdykkere bjærger lig fra voldsom villabrand: Naboer måtte evakueres

Annonce