Annonce
Navne

80-års fødselar med fyldigt CV har engageret sig på barndomsegnen

Arne Jensen. Privatfoto
Annonce

80 år: Fhv. direktør Arne Jensen, Rådved, Horsens, fylder 80 år søndag 12. juli.

Han gik i folkeskole i Gedved, hvor han i 1966 tog eksamen som lærer fra det daværende seminarium.

Efterfølgende studerede han biologi i Aarhus, København og Lund i Sverige og blev cand.scient. i biologi i 1973.

Umiddelbart derefter tiltrådte han på Botanisk Institut, Aarhus Universitet, hvor han arbejdede indtil 1990 med undervisning, forskning i stress hos planter samt med universitets-administration som institutbestyrer, medlem af universitetets konsistorium og som prodekan i Det Naturvidenskabelige Fakultet.

Arne Jensen, der har været gæsteprofessor ved flere udenlandske universiteter, blev efter 17 år i universitetsverdenen afdelingschef ved Forskningscenter Risø, og efter 10 år dér tiltrådte han som adm. direktør for Danmarks Jordbrugs-Forskning med hovedsæde i Foulum, hvor han arbejdede i godt fem år.

I de sidste fem år af arbejdslivet var han først konsulent ved Forsknings-, Fødevare- og Miljøministeriet og siden seniorrådgiver for rektoren på Syddansk Universitet, hvorfra han gik på pension i 2009.

Arne Jensen har siddet i talrige komiteer, råd, bestyrelser og udvalg og været medlem af både nationale og internationale faglige organisationer.

Lokalt er fødselaren engageret i plejecentret Egebakken, hvor han formand for centerrådet, og han er medlem Det Grønne Råd og af landsbyrådet i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce