Annonce
Navne

80.000 kroner samlet ind på en uge: Familien Mortensen er rørt over folks gavmildhed

Familien Mortensen er glade for, at de nu kan slippe de økonomiske spekulationer og koncentrere sig om deres datters sygdom. Selvom Freja på 17 år, nederst til højre, er ramt af leukæmi, har hun bevaret sit glade og positive sind til stor glæde for familien, som også består af Mark, Sisse og lillesøster Sif på 13 år. Foto:Timo Battefeld
Torsdag den 14. januar satte en ven til familien Mortensen i Aabenraa en indsamling i gang for at støtte familien økonomisk under deres datters kræftsygdom. På en uge er der samlet 80.000 kroner ind, som nu skal gå til at opfylde begge døtres drøm om at komme på efterskole.

Aabenraa: De har været ambivalente omkring det, men i dag sidder Sisse og Mark Mortensen i Aabenraa og er helt blæst bagover af folks hjælpsomhed og gavmildhed.

På mindre end en uge er der nemlig blevet samlet 80.000 kroner ind til dem via indsamlingssiden samlind.dk.

- Vi har jo haft det skisme med, at det føles som tiggeri, men i dag er vi enormt rørte og beærede over den fantastiske gavmildhed. Vi sætter stor pris på den velvillighed, der er til at støtte den her sag, og siger ydmygt tusind tak, siger Mark Mortensen.

Familien oplevede i efteråret at få trukket gulvtæppet væk under dem, da deres 17-årige datter Freja fik leukæmi. Freja er født med Downs Syndrom og har på grund af det handicap været igennem meget - blandt andet en stor hjerteoperation som barn. Nu stod familien foran to års behandling på Rigshospitalet med økonomiske konsekvenser til følge, for forældrene er nødt til at tage et års orlov hver for at passe hende. Til november bliver Freja 18 år og bliver i lovens forstand voksen, og orlovsvilkårene for forældrene bliver anderledes. Familien estimerer, at det koster dem det samme som de to døtres planlagte efterskoleophold.

Annonce

Faldet en sten fra skuldrene

- Økonomisk skulle vi nok klare den, for så må vi spare og tale med banken om lån for at kunne have en normal hverdag. Men det er hårdt at have et dødssygt barn og stå i en familiekrise og så samtidig skulle forholde sig til sagsbehandler på kommunen og økonomi. Vi havde sparet op til nyt tag og to efterskoleophold, og de ophold var jo i farezonen, for de koster jo omkring 80.000 kroner stykket. Der er faldet en sten fra vores skuldre, for nu behøver vi ikke spekulere på økonomien midt i alle de andre spekulationer, fortæller en glad Mark Mortensen.

Freja Mortensen er kendt i Aabenraa som en positiv og glad pige, og den store opbakning i indsamlingen har vist familien, hvor mange hjerter hun har rørt. Da JydskeVestkysten talte antallet af givere sammen i midten af sidste uge, var der 380. På listen kunne familien både se venner fra børnehavetiden, gymnaster fra det hold, som Mark er instruktør på, lillesøsterens klasekammerater, forældrenes store netværk fra arbejde og fritid, men også en masse navne, som familien ikke kender. Foto:Timo Battefeld

De penge, der bliver samlet ind er øremærkede til efterskoleopholdene, og familien kan på listen over givere se både kendte og ukendte navne.

- Der er nogle venner i Aalborg, som har delt indsamlingen på Facebook, og der er kommet penge ind deroppefra. Der er en, som har givet 5000 kroner anonymt, og det er jo helt vildt. Det er meget rørende, siger Mark Mortensen.

Man kan støtte indsamlingen til familien Mortensen på www.samlind.dkAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce