Annonce
Kultur

800 år med Dannebrog: På lørdag skal der flages for flaget

På lørdag skal danskerne vise flaget i anledning af, at dannebrog har været symbol på kongehus og land i 800 år. Arkivfoto: Mette Mørk
På lørdag er det flagdag. Valdemarsdag er den dag, hvor det er 800 år siden, at Dannebrog ifølge legenden "faldt ned fra himlen".
Annonce

Jelling/Vejle: Lørdag skal alle, der har en flagstang, hejse Dannebrog i anledning af flagets 800 års jubilæum.

Det håber Bent Holm fra Festivejle i hvert fald på. Foreningen har planlagt et dobbeltarrangement, der begynder om morgenen i Jelling og fortsætter ved middagstid i Vejle.

Annonce

Kanonsalut i Jelling

På lørdag 7.45 mødes deltagerne ved Kongernes Jelling. Der er velkomst ved Bjarne Bagge, Jelling. Efter kanonsalut klokken 7.57 hejses splitflagene over kongehøjene efter fulgt af en tale ved Bjarne Bagge og et par sange. Til sidst - klokken 8.20 - er der morgenkaffe i madpakkehuset på monumentområdet.

Annonce

Optog i Vejle

Jubilæumsmarkeringen i Vejle begynder klokken 11 på Abelones Plads. Optoget starter 11.20 med to vægtere og 6. Juli Garden i spidsen. Optoget vandrer ad ruten: Vestergade - Nørretorv - Nørregade - Torvegade - Rådhustorvet - Søndergade - Søndertorv - Søndergade - Rådhustorvet.

Fra klokken 12 er der taler og sange på Rådhustorvet. Der overrækkes en fane til Vejle Kommune på hvis vegne borgmester Jens Ejner Christensen er modtager.

Fra klokken 12.20 er der en halv times koncert ved 6. Juli Garden.

Annonce

Faner møder op

I optoget deltager foruden Vejles Vægterkorps. 6. Juli Garden og faneborgen også Danmarks Veteraner, FDF, KFUM spejderne og Danske Spejderkorps. Alle er velkomne til at gå med i optoget.

Danmarks-Samfundet har bedt de foreninger m.v., der gennem årene har fået en fane, om at sende en repræsentant med fanen. 10 faner er med i Jelling og mellem 35 og 40 i Vejle.

Festivejle uddeler 200 papirflag til dem, der går med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce