Annonce
Fredericia

811 unge uden job eller uddannelse: Det bør få alarmklokkerne til at ringe, siger udvalgsformand

Formand for arbedjsmarkeds- og integrationsudvalget Marianne Thomsen mener, for mange unge står uden job og uddannelse. De skal hjælpes videre, siger hun. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Fredericia: 811 unge fredericianere i alderen 16-29 år er hverken i job, uddannelse eller et forløb hos kommunen. Det viser en en ny opgørelse, Avisen Danmark har trukket fra Danmarks Statistik fra november 2015. Det svarer til hver 10. ung, og det er alt for mange, siger formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget, Marianne Thomsen (SF).

- Det er et alt for stort tal. Det bør få alle alarmklokker til at ringe, siger hun.

Lignende tal findes i nabokommunerne Vejle, Middelfart og Kolding, hvor det dog er lidt færre unge: Ni procent i Vejle samt Kolding og otte procent i Middelfart.

Det er dog ikke nyt for Marianne Thomsen, at der er mange unge, som ikke er i gang med job, uddannelse eller anden aktivering. Derfor arbejder Fredericia Kommune på at nedbringe tallet. Men det er en stor opgave, siger hun.

Det er et alt for stort tal. Det bør få alle alarmklokker til at ringe

Marianne Thomsen
Annonce

Udvalgsformand: Mange lider af depression eller angst

- Jeg tror, det er vigtigt, vi ser på det enkelte unge menneske. Der er ingen tvivl om, at mange unge er udfordrede på mange planer, så det er vigtigt, vi rækker hånden ud. Hvis ikke de kommer i gang, kan de se frem til et liv på offentlig forsørgelse, og det er trist for både dem og os som samfund. Samfundsøkonomisk har vi ikke råd til at lade dem gå til spilde, siger hun.

Fredericia Kommune har blandt andet "Din Indgang", som er et sted, der hjælper mennesker, der er psykisk sårbare eller er socialt udsatte og har brug for hjælp til at komme videre. For det kan være svært at finde og hjælpe de unge, hvis de ikke selv henvender sig, siger Marianne Thomsen.

- Vi har åbenbart et samfund, hvor mange kommer til at lide af depression eller angst. Heldigvis er tilgangen til kontanthjælp nedadgående, men det ændrer ikke på, der er unge derude, vi skal give en håndsrækning, så de kan komme videre, siger hun, som i sit civile liv er studievejleder på HTX.

- Erfaringen fra mit job er, at det nytter at hjælpe de unge. Dem, der har det svært, er interesserede i at komme videre, men kan måske ikke selv overskue hvordan.

Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce